Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 10 de gener del 2018

Millora de la biodiversitat als Parcs Naturals

Les clarianes de boscos ben conservats milloren significativament la diversitat de la seva fauna, especialment per especies com els ratpenats, les papallones i els petits mamífers. Els boscos en mosaic amb zones obertes son també el paisatge ideal per afavorir la biodiversitat. Aquests son alguns dels resultats dels bioindicadors de les estacions de seguiment instal·lats als espais naturals a partir del conveni entre la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers i que des del 2015 té com a estratègia central la monitorització de les espècies bioindicadores per tal d'adaptar la gestió dels espais naturals a la millora de la biodiversitat i reduir els efectes del canvi climàtic.
 -  - CREAF <br />  <br />

Autoria: CREAF
 

En els propers anys s'espera que les estacions de seguiment que s'han creat aportin dades rellevants per entendre els processos que afecten les comunitats i la seva reorganització sota els efectes del canvi ambiental global, com per exemple les pèrdues per extinció o els guanys per expansió. Així, les polítiques de gestió dels espais naturals hauran d'estar connectades a aquesta font de coneixement per tal de mirar de pal·liar una possible pèrdua de biodiversitat.

El Museu de de Granollers compta amb un grup de recerca (BiBIO) especialitzat en l'estudi de la biodiversitat mitjançant l'ús de bioindicadors, amb protocols de seguiment sòlidament establerts a la Xarxa de Parcs Naturals per diferents grups com papallones (CBMS), els petits mamífers (projecte SEMICE), els ratpenats (QuiroHàbitats i Quirorius) i els amfibis.

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona alberga un ric i valuós patrimoni natural amb una especial rellevància pel fet de trobar-se ubicada en una de les àrees amb més dinamisme territorial i més densament poblada de la Mediterrània, que es recull en el portal sobre conservació de la biodiversitat. En aquest espai es poden descobrir aspectes sobre la biodiversitat de cada parc, destacant les espècies més emblemàtiques de flora i fauna, així com dels seus hàbitats i de la seva geologia.
Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook