Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 14 de gener del 2012

Martí Boada estrena un programa sobre els boscos de Catalunya

Aquest dissabte vespre, el doctor en Ciències Ambientals i Comissari a Catalunya de l'Any Internacional desl Boscos, Martí Boada, estrena el programa "Boscos" a TV3. La sèrie proposa una ruta pels boscos de Catalunya. Cada capítol, de 25 minuts de durada, està gravat en un bosc diferent de la geografia catalana, i estarà protagonitzat per un tipus d'arbre diferent. Al llarg de cada capítol es donaran a conèixer les característiques ecològiques pròpies de cada zona com tipologia de bosc, l'extensió, les espècies d'arbres i plantes que l'integren o la fauna salvatge que hi viu, així com la dimensió social del territori: feines forestals, matèries primeres, font d'energia, alimentació... El programa arriba després que l'ONU declarés el 2011 Any Mundial dels Boscos i la Generalitat anomenés, el passat mes de juny, Martí Boada, Comissari a Catalunya de l'Any Internacional dels Boscos. A la presentació del programa, Martí Boada ha reclamat als mitjans de comunicació més atenció i més difussió del territori i del patrimoni natural català.
El programa, una producció de TV3 i Broadcaster, amb la col·laboració de CatalunyaCaixa, s'ha presentat aquesta setmana a La Pedrera de Barcelona. A més dels directors científics de "Boscos", Martí Boada i Miquel Rafa, la presentació ha comptat amb la participació del cap de Programes de TV3, Jordi Serra, la directora general de l'Obra Social de CatalunyaCaixa, Marta Lacambra, i la directora del programa, Noemí Cuní.

Martí Boada ha reclamat als mitjans de comunicació més atenció i més difussió del territori i del patrimoni natural català. Per en Martí Boada, els mitjans ofereixen una visió massa urbana del país. Això fa que sapiguem  posar en valor el patrimoni pictòric i arquitectònic, però no el mediambiental.  De fet, com a naturalista i com a Comissari de l'Any Internacional dels Boscos, donar a coneixer i posar en valor els boscos catalans ha estat el primer objectiu del programa que s'estrena aquesta setmana a TV3. Boada s'ha mostrat satisfet pel programa perquè pot donar la dimensió de la importància dels boscos en la nostra societat. Catalunya és, de fet, un país de boscos, sense saber-ho", diu sempre aquest naturalista celoní, que reconeix que ell sempre es sent millor entre arbres que en un mitjà urbà. Catalunya, recorda Boada, "és un país de boscos i s'està forestalitzant."  "En pocs anys hem augmentat un 30% els boscos a Catalunya i això vol dir menys aigua, per exemple".

Martí Boada va ser nomenat Comissari de l'Any Internacional dels Boscos 2011 a Catalunya el juny del 2011
El Govern va nomenat el doctor en Ciències Ambientals, Martí Boada, comissari a Catalunya de l'Any Internacional dels Boscos 2011. Amb una llarga trajectòria professional i un reconegut prestigi en l'àmbit de la comunicació ambiental, Boada ha representat Catalunya i ha estat el responsable de coordinar les iniciatives i activitats que des de la Generalitat s'han fet per commemorar l'Any Internacional dels Boscos.

Com a membre del Comitè Espanyol del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), Boada va participar el desembre del 2010 a la Conferència de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic, celebrada a Cancún, on es va donar el tret de sortida de l'Any Internacional dels Boscos 2011. Per Martí Boada, el nomenament representa una oportunitat per promocionar, donar a conèixer i fer estimar el bosc a casa nostra, un dels països europeus amb més superfície forestal. El nomenament de Boada com a comisari de l'Any Internacional dels Boscos, va coincidir amb l'inici de la gravació de la sèrie "Boscos" que, amb l'objectiu de donar a coneixer els boscos de Catalunya, s'estrena aquest 14 de gener a TV3.

Martí Boada, una vida dedicada a fomentar el coneixement i el respecte pel medi ambient
Geògraf, naturalista i doctor en Ciències Ambientals. Professor i investigador del Departament de Geografia i de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona, Membre del Comitè Espanyol Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, de la Comissió de Comunicació i Educació de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura i del Fòrum Global 500 de les Nacions Unides, i Conseller del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, el CADS. Els seus principals camps de recerca són el canvi ambiental global, la biodiversitat urbana i forestal i la comunicació ambiental. Els darrers 7 anys ha estat president de la junta rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu, dirigint la diversitat d'actuacions que componen el treball en aquest espai natural de protecció especial. Boada, que és col·laborador de monSOStenible des del naixement del Portal, ha participat en diversos congressos nacionals i internacionals i en la publicació d'uns cinquanta llibres i ha publicat nombrosos articles científics de divulgació i d'opinió.


Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook