Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 3 de maig del 2017

Greenpeace denuncia l'elevat cost del projecte fallit Castor i reclama protocols per evitar que torni a passar

Després que s'hagi donat a coneixer el resultat de l'informe encarregat per Enagàs a l'Institut Tecnològic de Massachusetts que ha determinat la relació entre els seismes ocorreguts a la zona i el magatzematge de gas Castor, l'organizació ecologista Greenpeace reclama protocols per evitar despropòsits com aquest amb un alt risc mediambiental i econòmic.
En un comunicat de prensa, Greepeace diu que "és necesari desmantellar la plataforma tan aviat com les condicions ho permetin i evitar en el futur que tornin a posar-se en marxa projectos com aquest que suposen riscos pel medi ambient i la salut de les persones, i que suposen una gran despesa per a les arques publiques, i per això s'han de revisar els procesos d'avaluació d'impacte ambiental amb exhaustivitat".

Segons estimacions de Greenpeace, el cost del magatzem submarí de gas, situat davant les costes de Castelló, és un dels exemples més clars de malbaratament de diner públic que s'ha viscut a España, com a conseqüència d'un model energètic basat en energies brutes.

L'empresa constructora del projecte, ACS, va rebre 1.350 milions d'euros de diner públic després que fos necessari clausurar el projecte per provocar més de 400 sismes. Aquesta quantitat, sumada als interessos a pagar per l'Estat, suposarà una despesa de prop de 4.400 milions d'euros. Greenpeace recorda també que la despesa final del projecte Castor es va triplicar sense una explicació acceptable per part de l'empresa ACS.

Tot aquest procés ha fet que a l'abril del 2015 el Parlament Europeucensurés la indemnització, sol·licitant al Defensor del Poble Europeu una investigación sobre si el govern espanyol va incorre en un ajut estatal prohibit a l'autoritzar el pagament.
Article: MónSOStenible
Font: Greenpeace

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook