Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 21 de gener del 2024

Continuen les protestes per mantenir un tram de carril bici de l'avinguda de la Pineda de Castelldefels

Una nova pedalada de protesta impulsada per la plataforma "L'avinguda de la Pineda NO es toca" de Castelldefels contra la intenció de l'ajuntament de la ciutat d'eliminar un tram de carril bici ha aplegat nombroses persones. La bicicletada, que ha tingut lloc aquest diumenge 21 de gener és la primera d'aquest any 2024, després que les dues pedalades de l'any passat, que organitza aquesta plataforma ciutadana per protestar pel projecte de l'Ajuntament de Castelldefels d'eliminar un tram de 700 metres de carril bici de l'avinguda de la Pineda i que permet connectar amb bicicleta el centre de la ciutat amb la platja. Tot i les peticions de la plataforma l'equip de govern no ha donat cap explicació per desfer-se d'aquest carril bici, els treballs de reconversió del qual suposaran una despesa de 251.000 euros, perquè torni a ser una via de doble sentit de circulació per a cotxes.
 -  -  <br />  <br />

La del 21 de gener ha estat la tercera pedalada de protesta que organitza la Plataforma contra la intenció de l'Ajuntament de Castelldefels de suprimir un tram del carril bici. La primera va tenir lloc el 12 de novembre i la segona el 16 de desembre 

Mentre que a la majoria dels pobles i ciutats s'habiliten nous carrils bici per fomentar el transport sostenible, a Castelldefels, municipi del Baix Llobregat governat pel Partit Popular i SOM Castelldefels, es fa tot el contrari, se n'eliminen per reconvertir-los en carrils per a vehicles. Això és el que vol fer l'Ajuntament en un tram de 700 metre de l'avinguda de la Pineda, entre l'avinguda Constitució i el passeig Pitort.


"No entenem per què l'actual equip de govern vol eliminar un carril bici clau per tornar al doble sentit de circulació que ja hi havia fa quatre anys", explica Cristina Rovira, una de les portaveus de la plataforma ciutadana "l'avinguda de la Pineda NO es toca", convocant de la pedalada del passat dissabte. "L'Ajuntament no justifica tècnicament el projecte per eliminar el carril bici i no va acompanyat de cap estudi de mobilitat", afirma Rovira. Segons la portaveu de la plataforma veïnal, "tota l'aposta que s'està fent al Baix Llobregat perquè els municipis es puguin unir amb carrils bici amb el projecte BiciVia quedarà coix i trencat perquè el centre de Castelldefels no es podrà connectar amb la platja", i afegeix que "el consistori està anant en la línia contrària de la política europea que promou la mobilitat sostenible".

 -  -  <br />  <br />


Adhesions al manifest de la plataforma

La plataforma "l'avinguda de la Pineda NO es toca" ha elaborat un manifest on exposa els motius pels quals s'oposen a l'eliminació del tram de 700 metres del carril bici, manifest que podeu trobar a l'enllaç que acompanya aquesta noticia i que compta amb el suport de tots els partits de l'oposició a l'Ajuntament de Castelldefels (PSC, Movem Castelldefels-En Comú Podem, ERC i Junts per Castelldefels), de l'exciclista professional Juan Antonio Flecha i d'entitats com BACC Bicicleta Club Catalunya, Fem Bici, l'Ateneu Arreplegades, BiciBaix, Catalunya Camina i Enamorad@s de Castelldefels.

Contradicció amb un projecte de la Generalitat

L'eliminació d'aquest tram de carril bici de l'avinguda de la Pineda entra en contradicció i "incoherència", segons la plataforma, amb un projecte que està duent a terme la Generalitat de Catalunya d'habilitar un carril bici en el pont de la C-31 "l'objectiu del qual és donar continuïtat a la configuració actual de l'avinguda de la Pineda connectant el carril bicicleta segregat amb el front marítim". Aquestes obres es financen amb fons europeus. "El que s'avança per una banda es retrocedeix per una altra", lamenta Rovira.

L'Ajuntament no es pronuncia

Tot i la petició feta pel nostre portal, l'Ajuntament de Castelldefels no s'ha volgut pronunciar sobre la protesta ciutadana i la reconversió del carril bici en carril per a vehicles. Ha preferit fer mutis.

L'any 2011 en l'anterior govern del Partit Popular ja es van eliminar 4 quilòmetres de carril bici en el passeig marítim de Castelldefels.
Article: Josep Ferrer/MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook