Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 4 de març del 2024

Les farmàcies de Catalunya faciliten des d'aquest dilluns productes menstruals reutilitzables gratuïts

Els productes menstruals reutilitzables es distribueixen de forma gratuïta a les farmàcies de tot Catalunya des d'aquest dilluns 4 de març. Es pot escollir entre una copa, unes calces menstruals o un parell de compreses reutilitzables. Per accedir a aquests productes menstruals s'ha de presentar el codi QR personal que es troba a l'aplicació personal de La Meva Salut. En l'acció "La meva regla" hi col·laboren les 3.284 farmàcies de Catalunya que, a més, assessoraran per facilitar l'elecció del producte que més s'ajusti a les necessitats de cada persona. L'acció, que s'orienta a reduir les 9000 tones de productes menstruals no reutilitzables que es produeixen anualment i acabar amb la pobresa menstrual, forma part del Pla integral d'equitat menstrual i climateri 2023-2025. L'acció també s'adreça a les persones no binàries i els homes trans* que menstruïn.
El repartiment gratuït de productes menstruals reutilitzables forma part del Pla integral d’equitat menstrual i climateri 2023-2025, impulsat pel Departament d’Igualtat i Feminismes amb la participació de tots els departaments de la Generalitat de Catalunya. El pla conté una seixantena de mesures i planteja actuacions en set àrees de treball: l’educació menstrual en la infància, l’adolescència i la joventut; l’educació menstrual en l’àmbit de la intervenció sociocomunitària; l’accessibilitat a productes i espais adequats com la distribució universal de productes reutilitzables i la instal·lació de dispensadors de productes menstruals orgànics en equipaments i serveis públics; les mesures en l’àmbit laboral; la formació de professionals; el foment de la recerca i el coneixement, i la divulgació i sensibilització.

Es tracta d’un pla de treball emmarcat en el desenvolupament de l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius, que aprofundeix en els drets reconeguts i també n’introdueix de nous, com el dret a l’equitat menstrual.

Com obtenir el codi
  • El codi QR apareixerà a l’apartat de Novetats: La meva regla, les meves regles de l’espai de salut digital La Meva Salut (tant via pàgina web o via aplicació mòbil).
  • Si es fa servir l’aplicació per a telèfon mòbil, cal que estigui actualitzada.
  • Si no apareix el codi QR, s’ha habilitat un formulari en la mateixa aplicació per sol·licitar-lo.
Recollida del producte
  • L’entrega del producte serà immediata, sempre que la farmàcia disposi d'unitats.
  • Si la farmàcia no disposa d’unitats, es pot encarregar i estarà disponible en un termini màxim de 48 hores.
  • Un cop feta la reserva a la farmàcia, el codi QR quedarà temporalment bloquejat, fins que vagi a recollir-lo a la mateixa farmàcia on l’ha demanat.
Quan es pot anar a recollir

  • El codi QR estarà actiu a l’espai de La Meva Salut mentre no s’hagi demanat el producte a la farmàcia i un cop lliurat el producte es desactivarà.
  • No caduca i estarà disponible fins al 2025.
Resoldre dubtes

S’han habilitat dues línies de comunicació específiques:

 

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook