Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 24 de novembre del 2023

El Govern invertirà a la planta potabilitzadora més gran de Catalunya

La Generalitat de Catalunya invertirà, a través de l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL), 123.132.547 milions d'euros en la rehabilitació i modernització de l'Estació de tractament d'aigües potables (ETAP) del Ter, la planta potabilitzadora més gran de Catalunya. Així ho ha anunciat el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, durant una visita a les instal·lacions d'aquesta planta.
El conseller ha explicat que abans d’acabar el mes sortirà a licitació el projecte i la previsió és iniciar les obres a la tardor del 2024. “Es tracta d’un projecte molt esperat, necessari i imprescindible que ens permetrà modernitzar i optimitzar unes instal·lacions, que en el context actual de canvi climàtic i de sequera són més necessàries que mai”, ha dit Mascort.

L’ETAP del Ter es inaugurar el 1966 i té una capacitat de tractament de 8 m3/s. La planta rep aigua dels embassaments de Sau, Susqueda i el Pasteral i és bàsica per a l’abastament de la regió metropolitana de Barcelona. Cal tenir en compte que, en una situació hidrològica normal, dues terceres parts de l’aigua consumida a la regió metropolitana provenen de l’ETAP del Ter.

“Les obres de rehabilitació i modernització de la planta permetrà millorar la qualitat de l’aigua i, sobretot, posar al dia unes instal·lacions construïdes ja fa més de cinquanta anys”, ha afirmat el conseller.

Entre d’altres actuacions, el projecte de modernització de la planta potabilitzadora preveu la construcció d’un nou dipòsit i una estació de bombament, així com la posada en marxa d’una unitat de desinfecció per ozonització i una nova instal·lació de desinfecció amb hipoclorit sòdic. També es preveu la rehabilitació dels filtres de sorra existents i la disposició de filtres de carbó actiu en gra. Els treballs tindran un període d’execució de 48 mesos i podrien estar enllestits a finals de 2028.

El Govern de la Generalitat està fent un esforç continu per optimitzar i fer una gestió més eficient de l’aigua. Així, es preveu invertir en el marc del Pla de gestió de l’aigua de les conques internes 2.400 milions d’euros fins el 2027, per fer front a les sequeres i els fenòmens climàtics extrems en un context de canvi climàtic.

En aquest sentit, el conseller Mascort ha recordat que, davant l’episodi actual de sequera més greu des de que hi ha registres, ja s’han mobilitzat 427 M€ en mesures per millorar l’abastament, en modernització dels regadius del país i en ajudes als sectors de la pagesia més afectats, i que cal la implicació de tothom per aplicar mesures d’estalvi i racionalització davant la situació que ens espera els propers mesos.

Article: MónSOStenible
Font: ACAAR

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook