Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 22 de novembre del 2023

Barcelona disposa de sis Bibliocoses, biblioteques de les coses, espais comunitaris per a préstec d'objectes

Amb l'obertura del Bibliocoses del Poble-sec, la ciutat de Barcelona disposa ja de sis espais comunitari per a préstec d'objectes. Les biblioteques de les coses són espais amb un alt interès ambiental, ja que faciliten un ús eficient dels recursos, un estalvi d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i la reducció dels residus municipals. Des d'un punt de vista social, reforcen els llaços comunitaris, democratitzen l'accés als objectes i promouen la cultura de l'accés a l'ús. A Barcelona, des que la Biblioteca de les Coses de Sant Martí va obrir portes el gener del 2020, n?han anant sorgint d?altres.Tarragona també compta amb la seva Bibliocoses i a d'altres municipis, com Tiana i Terrassa, també hi ha projectes similars en curs.
La inauguració de la Bibliocoses del Poble-sec, celebrada dissabte passat al matí, va desbordar les millors expectatives de l'associació Cooperasec, l'entitat que l'ha fet possible. Més d'un centenar de persones van passar pel local d'aquest nou espai de préstec d'objectes domèstics per a usos esporàdics, situada al mateix edifici de la Biblioteca del barri, al carrer Blai 34. Moltes d'elles, gairebé seixanta, van decidir sumar-se al projecte i donar-se d'alta com a sòcies per poder començar a agafar objectes en préstec

Al catàleg, que es pot consultar en línia, ja hi ha 45 objectes de categories diverses: des d'un trepant a una fotocopiadora, passant per una crepera. Per accedir al préstec, cal donar-se d'alta presencialment en l'horari d'obertura, que de moment serà els dissabtes d'11 a 13h. La quota és de 10 euros anuals. Els diners que s'obtenen de les quotes i dels préstecs, que oscil·len entre l'euro i els cinc euros, serviran per contribuir al manteniment i renovació dels objectes del catàleg.

La Bibliocoses del Poble-sec és una iniciativa de Cooperasec, una entitat que promou l'economia social, solidària i comunitària al barri

La Bibliocoses ha estat possible gràcies al suport de l'Ajuntament de Barcelona, les donacions d'objectes del veïnat i la Biblioteca de les Coses de Sant Martí, i la contribució d'un grup de persones del veïnat que s'han implicat en la gestió i la governança del projecte. També ha rebut l'acompanyament de la cooperativa Nusos i la Fundació Rezero, les dues entitats que van impulsar la primera biblioteca del país, al barri de Sant Martí.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Enllaços

Més informació al web de Bibliocoses Poble-sec

Informació relacionada