Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 8 de desembre del 2023

Les emissions de CO2, continuen augmentant

Segons l'informe anual de Global Carbon Project 2023, el conjunt de les emissions de diòxit de carboni (CO2) emessos per la crema de combustibles fòssils (carbó, petroli i gas), lluny de reduir-se, en aquest 2023 han augmentat un 1'1% respecte l'any passat. De fet, l'informe de Global Carbon Project del novembre del 2022 ja alertava que si no es reduia dràsticament lús dels combustibles fòssil, l'augment de les emissions pel 2023 seria de l'1%. Unes previsions que, malauradament, s'han complert amb escreix, éssent l'India i la Xina els paisos que més emissions han generat i que lideren aquest trist ranquing. Les xifres confirmen un efecte rebot del descens d'emissions registrat durant la pandèmia.
L'increment de les emissions registrades en el darrer any, suposa la generació de 36.800 milions de tones de CO2 que s'emeten a l'atmosfera, una quantitat que sumada a la que s’emetrà pels canvis en els usos del sòl, pujarà a 40.900 milions de tones aquest 202, 300 milions de tones d'emissions més que les que es van emetre l'any 2022

L’estudi, elaborat per un equip internacional format per més de 120 científics, adverteix que no s’està actuant amb suficient rapidesa per prevenir els efectes més perjudicials del canvi climàtic i confirma que l’Índia i la Xina,són els països que més estan augmentant les emissions de CO2 de procedència fòssil mentre que la Unió Europea i els Estats Units les han reduït. L’informe calcula que aquest 2023 la Xina emetrà un 4% més d’emissions que les que va emetre durant l’any 2022 i l’Índia un 8% més, mentre que la Unió Europea emetrà un 7,4% menys de CO2 i els Estats Units un 3% menys.

L'informe, que s'ha presentat aquest dimarts mentre a Dubai es celebra la polèmica COP28, alerta que si a nivell global es manté el nivell d’emissió de CO2 actual a a l'atmosfera, en gairebé set anys es podria sobrepassar el pressupost de carboni restant per limitar l’escalfament global al 1,5º pactat en els Acords de París, i arribar a l’1,7º.en quinze anys.

 

Article: MónSOStenible
Font: Global Carbon Project, Agències, Reporterre,

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook