ImpulsCatSud busca complicitats a l’Ebre per transformar el sector energètic amb l’hidrogen verd, el CO2 i els residus

El lobby ImpulsCatSud ha celebrat la primera de quatre taules d'experts de les quals han de sortir propostes i iniciatives que han de servir per orientar l'agenda pública i les decisions polítiques dels pròxims anys. Aquesta primera taula ha abordat la transició energètica i la descarbonització a les Terres de l'Ebre i Tarragona. En aquest sentit ImpulsCatSud vol indagar en els punts forts del territori del sud de Catalunya com el complex químic o els recursos hídrics.

En aquesta primera sessió, celebrada el 23 de febrer al Parador de Tortosa, s’ha parlat de transició energètica i descarbonització, “un canvi de paradigma” del sector energètic en el qual Tarragona i l’Ebre “tenen una oportunitat estratègica”. “Ens hi juguem la pròxima generació”, ha advertit Jordi Cartanyà, coordinador de la Universitat Rovira i Virgili (URV). ImpulsCatSud demana als dos territoris que indaguin “en els seus punts forts”, com el complex químic o els recursos hídrics de l’Ebre. Hidrogen verd, CO2 com a matèria primera o l’aprofitament de residus són els tres eixos principals a treballar.

ImpulsCatSud

“Impuls CatSud, Regió del Coneixement” és una associació empresarial privada, independent i sense ànim de lucre, que va néixer el maig del 2022 per impulsar la Regió del Coneixement al CatSud mitjançant el desenvolupament d’accions i activitats per integrar projectes, empreses i persones al territori. Els objectius principals de l’associació són el retenir, crear i potenciar el talent, la innovació, i la internacionalització en tots els àmbits. Treballant els eixos estratègics de: Energia i Canvi Climàtic, Industria 4.0 i digitalització i l’equilibri Territorial i Social. Un altre dels objectius principals és el de motivar i impulsar la creació d’una agència per a la gestió de la Regió del Coneixement CatSud.

L’Associació es constitueix el 9 de maig de 2022 coincidint amb el dia d’Europa que te molt a veure amb els plans i polítiques d’impulsar les regions.

L’Entitat, que ja fa temps actua en representació d’una cinquantena d’empreses de diversos sectors de la Regió, participa i col.labora dins la Ponència Tècnica de la Diputació de Tarragona i la URV, cercant iniciatives i definint projectes que generin oportunitats, prosperitat i beneficiïn al conjunt del teixit empresarial i social de la CatSud, amb l’objectiu de presentar-los dins de programes d’ajuts europeus com NextGeneration Catalunya, PEC i d’altres que formen part dels establerts dins del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement.

L’Associació IMPULS CAT SUD, Regió del Coneixement te les següents finalitats :

Difondre la consciència de Regió del Coneixement, visualitzant el futur
Potenciar el creixement d’ocupació qualificada
Dissenyar estratègies innovadores
Impulsant ecosistemes d’empreses emergents
Fomentant processos de connexió internacional
Fomentar la creació d’una Agència pel Desenvolupament sostenible i econòmic de la Regió.

Així mateix , la iniciativa està compromesa al compliment dels ODS Objectius de Desenvolupament Sostenible , que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides .

Comparteix-me:

Estem treballant per un nou monSOStenible

Quan falta poc més d’un mes pel del Dia del Medi Ambient d’aquest 2024 i després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15...

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...

BioCultura aterra a Barcelona aquest mes de maig

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà aquest mes de maig la 30a edició de la fira BioCultura, la mostra de productes ecològics i consum responsable més gran de l'estat...