Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 26 de maig del 2023

El repte per la sostenibilitat marquen el retorn de Construmat a Barcelona

Més de 15.000 visitants, 210 expositors i prop de 400 representacions de marques han presentat més de 150 novetats en aquesta nova edició de Construmat que ha tornat a Barcelona després de quatre anys per mostrar els avenços del sector en matèria de sostenibilitat. A banda de l'espai expositiu, el programa d'activitats ha comptat amb una gran participació.La propera edició del saló serà del 21 al 23 de maig de 2024 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.
Els professionals han pogut comprovar les aplicacions ja disponibles de nous materials que redueixen la petjada de carboni o que són capaços de captar CO2, sistemes constructius més respectuosos, tècniques de construcció industrialitzades que retallen temps de d'execució, així com nombrosos exemples de digitalització i innovació

Firmes líders com Alsina, Arquima, Celo, Cementos Molins, Cosentino, Evowall, Fischer, Jung, O Feliz, PMP, Grupo Protec, Roca o Grupo Saltoki han fet possible aquesta edició que també ha comptat amb el suport de les entitats més representatives del sector, com ACE, ACFM, ANERR, APCE, Asefave, Cateb, CCOC, CGATE, CNC, COAC, COAM, CSCAE, o Itec, entre d'altres.

El president del saló, Xavier Vilajoana ha afirmat que "estem molt satisfets per l'acollida que el sector ha tornat a brindar a Construmat. Durant els tres dies de celebració, els estands, les activitats i els passadissos han estat replets de professionals que s'han acostat per conèixer les novetats en matèria de sostenibilitat que ja són una realitat al mercat". Segons Vilajoana, "Construmat ha demostrat que és l'espai de referència on trobar les últimes innovacions i una plataforma de negoci única del sector de la construcció a Espanya".

El director del saló, Roger Bou, ha destacat que "s'han superat totes les expectatives, tant en el número d'expositors previstos com de visitants, fet que demostra que el nou enfocament de Construmat, amb la sostenibilitat com a eix principal i amb més oferta de materials i sistemes constructius, és el que el mercat demandava".

Coneixement i formació

A banda de l'espai expositiu, el programa d'activitats ha comptat amb una gran participació. En aquest sentit, la seixantena de sessions del congrés i de l'Aula de Formació han tingut les sales plenes durant tots els dies, així com l'àrea de construcció en fusta, les cases industrialitzades i la mostra de maquinària que han captat, gran interès entre els visitants.

Pel que fa al Job Market Place, organitzat per Barcelona Activa ha promogut entrevistes entre 150 professionals i una desena d'empreses per incorporar nous perfils a les seves organitzacions, mentre que el Talent Day, amb invitació d'estudiants durant l'últim dia, també ha estat útil per fer front a la demanda de talent amb formació especialitzada.

La propera edició del saló serà del 21 al 23 de maig de 2024 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook