El recinte de l’espai natural de Sant Miquel del Fai reobrirà les seves portes el proper dissabte 15 d’abril

La data fixada per la reobertura del recinte de Sant Miquel del Fai és aquest dissabte 15 d'abril i en principii obrirà només els caps de setmana i festius, i tindrà un aforament de 200 persones. L'accés serà gratuït però caldrà fer una reserva prèvia a través de la web. Els treballs de condicionament del recinte,,que s'han fet per garantir la seguretat de les persones visitants, visitant. han durat gairebé 6 anys i han costat 5 milions i mig d'euros. El recinte de Sant Miquel del Fai s'integra dins l'Espai Natural del Cingles de Bertí, que s'incorporarà a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. L'administració te l'objectiu d'oferir un espai de visita, gaudi de la natura i turisme sostenible.

[foto]
Des de l’adquisició de la finca, l’any 2017, la Diputació de Barcelona ha prioritzat les condicions de seguretat del recinte, amb grans intervencions centrades en la protecció dels riscos geològics de despreniments de pedres. Especialment, en l’estabilització de talussos i el sanejament de les cingleres

La visita pública a Sant Miquel del Fai es recupera després de les obres de condicionament, que han suposat una inversió de 5.453.624 euros a càrrec de la Diputació de Barcelona. El principal objectiu dels treballs ha estat que els visitants tinguessin les màximes garanties de seguretat en un entorn molt complex geològicament que és, a la vegada, el que li dona caràcter i rellevància.  

També s’han renovat les baranes i els tancaments de protecció de tot el recinte, amb l’objectiu de garantir la seguretat dels usuaris amb propostes respectuoses amb el patrimoni natural, paisatgístic i històric del recinte. 

[foto]
Amb el condicionament del camí i recorregut interior per recuperar els desperfectes provocats pels aiguats de la tardor de 2018 i del temporal Glòria de 2019, s’han tornat a posar en servei àrees concretes de les balmes a l’entorn del llac. 

També s’han reformat totes les conduccions i instal·lacions de l’enllumenat, per adaptar-les a les normatives de seguretat, sostenibilitat i respecte a l’entorn natural així com renovat i adequat les instal·lacions de baixa tensió, per a la seva legalització. 

Una altra actuació important ha estat l’adequació de l’aparcament i l’espai d’acollida de visitants, amb actuacions per condicionar l’arribada al recinte i l’espai per a vehicles, i revertir les deficiències d’instal·lacions i pavimentació.  

Visita pública

Les persones visitants podran accedir gratuïtament al recinte a partir del dissabte 15 d’abril. En una primera fase obrirà els caps de setmana i els dies festius i en tres franges horàries: matí (10 a 12h), migdia (12 a 14h) i tarda (14 a 16:30h). 

La visita requerirà reserva prèvia, amb un sistema en línia a la web (encara no disponible) que facilitarà l’entrada gratuïta per accedir al recinte i un codi QR per estacionar si és necessari. 
L’aforament al recinte de Sant Miquel del Fai serà limitat a 200 persones i 85 vehicles; amb la possibilitat que vehicles de mobilitat reduïda puguin accedir fins a la porta del recinte. 

La visita al recinte serà lliure, en un recorregut dissenyat per conèixer 12 punts d’interès del complex, gràcies a la instal·lació d’elements interpretatius amb les característiques  més rellevants i l’accés a informació més ampliada. Tots aquests elements faciliten la informació a persones amb capacitats diverses, en la tasca contínua de fer de Sant Miquel del Fai un espai inclusiu i d’accessibilitat universal. 

El recorregut es completa amb un audiovisual i l’exposició “Els cingles de Bertí i Sant Miquel del Fai. Recuperem el nostre patrimoni”, que pretén donar a conèixer el complex i posar en valor el conjunt natural i patrimonial. L’exposició s’adreça a tots els públics i, en especial, a totes els veïns i veïnes dels municipis propers a Sant Miquel del Fai. 

A l’apartat d’informació relacionada, a la columna de la dreta, podeu trobar les informacions que hem anat publicant des del tancament del recinte de Sant Miquel del Fai a partir de la seva adquisisció per part de la Diputació de Barcelona

L’anunci de la data de reobertura el va fer la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, en una visita de final d’obres realitzada el passat16 de març i en la que també hi  van participar les alcaldesses de Sant Quirze Safaja, Anna Guixà, i Sant Feliu de Codines, Mercè Serratacó; l’alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, i el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero, així com la vicepresidenta de la Diputació, Carmela Fortuny. i els diputats Pere Pons i Valentí Junyent

Comparteix-me:

Estem treballant per un nou monSOStenible

Quan falta poc més d’un mes pel del Dia del Medi Ambient d’aquest 2024 i després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15...

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...

BioCultura aterra a Barcelona aquest mes de maig

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà aquest mes de maig la 30a edició de la fira BioCultura, la mostra de productes ecològics i consum responsable més gran de l'estat...