Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 14 de setembre del 2023

L'Agenda i el Calendari Escolar del Medi Ambient de la Diputació pel aquest curs proposen viure amb límits

Prop de 80.000 alumnes de Catalunya començaran el curs 2023-2024 amb l'Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament, que edita la Diputació de Barcelona; un recurs d'educació ambiental que s'ofereix als municipis membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i que enguany arriba a la seva vint-i-dosena edició. En aquest curs i sota el lema "365 dies per viure AMB límits", els continguts conviden a reflexionar sobre la noció de límits, des d'un punt de vista individual i, sobretot, ambiental i planetari.
 -  -  <br />  <br />

L'Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament és un recurs d'educació ambiental adreçat a joves estudiants de secundària. Paral·lelament, també s'editen els Calendaris Escolars, amb la mateixa temàtica, però en un format més gran pensat per penjar a les aules d'alumnes de primària

Què són els límits? Com ens afecten? Són necessaris? Podem créixer indefinidament de manera il·limitada? Aquestes i altres preguntes són les que intenten respondre durant aquest curs les Agendes Escolars del Medi Ambient i el Desenvolupament, un recurs d’educació ambiental adreçat a joves estudiants de secundària de Catalunya.

La nostra cultura està obsessionada amb la idea de superar els límits. Els anuncis, les cançons, els llibres, conferenciants i autors diversos... ens animen a anar més enllà de les nostres possibilitats, amb la premissa que no hi ha límits al que podem assolir, mentalment o físicament. Això contribueix a generar una imatge negativa dels límits, com a quelcom que cal vèncer o destruir. Però els límits, en moltes ocasions, són necessaris i ens avisen de determinades línies vermelles que, en el cas de sobrepassar-les poden posar en risc la integritat, la salut i la qualitat de vida pròpies, les dels altres o, inclús, les de tot l’ecosistema.

Al llarg del curs els qui disposin d’aquests materials trobaran informació i propostes que els ajudaran a descobrir quins són aquests límits que és perillós que superem i descobriran accions a l’abast de tothom que poden ajudar-nos a evitar el col·lapse dels sistemes que integrem. 

Per la seva banda, els Calendaris escolars del medi ambient, adreçats a aules de primària, complementen aquest recurs en paper i contribueixen, amb ells, als Objectius de Desenvolupament Sostenible amb els quals la Diputació de Barcelona està compromesa. Se n’han produït 8.000 exemplars. Amb tot, 142 municipis comptaran, aquest curs, amb algun d’aquests materials, o amb tots dos.

En el projecte també hi ha participat la Diputació de Huesca, de manera que, com ja és habitual, les agendes i els calendaris es tradueixen al castellà, s’adapten a les seves particularitats i es distribueixen en el seu territori.Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook