Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 28 de setembre del 2023

La sequera i la bioeconomia, principals eixos de la fira agrària de Sant Miquel de Lleida d'enguany

Lleida ha donat el tret de sortida aquest dijous a la 69a Fira de Sant Miquel i el 38è Eurofruit, que enguany tenen com a eixos la sequera i la bioeconomia. El ministre d'Agricultura en funcions, Luis Planas, ha presidit l'acte inaugural i ha aprofitat per defensar el suport pressupostari de l'Estat al sector agrícola davant les conseqüències derivades de l'escassetat d'aigua. En aquest sentit, Planas ha indicat que "ningú té la solució perfecta, però si treballem tots junts serem capaços de tenir un futur millor". La fira acull enguany 288 expositors, amb diferents maneres de veure i abordar com la sequera pot afectar a la seva activitat comercial. El nombre d'expositors es considera un èxit, malgrat que no es disposarà de l'espai del Palau de Vidre, que es troba en obres. L'alcalde de Lleida proposa el repte de la modernització de la fira de Sant Miquel de cara a la 70a edició. La fira es pot visitar fins aquest diumenge 1 d'octubre.
Sant Miquel 2023 i el Saló Eurofruit conserva la zona d'exposició dels tractors i s'han potenciat, a més, 50 activitats paral·leles entre jornades tècniques, conferències, reunions professionals i demostracions. En aquesta direcció, l'edició actual de la fira aposta per ser aparador de sectors emergents en matèria de Bioeconomia, Sostenibilitat i Medi Ambient i donar oportunitats als nous models de negoci que es basen en l'aprofitament de residus i subproductes

Les jornades tècniques de la propera edició de Sant Miquel tindran com a temàtica prioritària el debat sobre la gestió de l'aigua i també s'ha ampliat l'espai d'exposició i debat per temes de bioeconomia amb la 2a edició del Congrés BIT (Bioeconomia, Innovació i Tecnologia) o la 3a edició de l'àrea 5G Ponent ON.

L'alcalde ha agraït la gran participació del sector "malgrat la crisi que ha marcat la sequera" i ha remarcat que la Fira ha de ser un element de valor per a consolidar Lleida com a "capital de la bioeconomia de Catalunya" A més, el Paer en Cap i president del Patronat de Fira de Lleida, també ha emplaçat la resta de patrons, la direcció de la fira i la societat lleidatana en general a aposta perquè "l'any vinent, la 70ena fira, constati un canvi de model que superi la idea del saló agrari clàssic".
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook