Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 24 de març del 2023

La travessa d'esquí de muntanya Núria-Puigmal-Núria s'anul.la un any més per manca de neu

Un any més, la cursa popular d'esquí de muntanya per parelles. 10 km +/- 1.000 m que s'havia de celebrar aquest diumenge 26 de març, s'ha hagut d'anul·lar.per manca de neu. Aquest és el tercer any consecutiu que la cursa no es celebra. El 2021 es va anul·lar per la covid, però l'any passat i aquest la causa és la manca de neu i les altes temperatures. La cursa consisteix en el recorregut clàssic del Santuari de Núria fins al cim del Puigmal per la canal de l?Embut. El descens segueix el mateix recorregut de pujada, si bé pot variar en funció de l?estat de la neu. Precisament, la manca de neu impedeix un any més la seva celebració ni amb el recorregut habitual ni amb un tracat al ternatiu
 -  -  <br />  <br />


Organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa, La Núria – Puigmal – Núria és una de les curses més veteranes del Centre Excursionista  La primera edició data de febrer del 1966, i es va realitzar anualment fins el 2008 que va ser la 43a. Després de 8 anys sense fer cap edició, l’any 2016 el Centre Excursionista va tornar a emprendre aquesta cursa històrica de l’esquí de muntanya, realitzant la 44a edició l’any 2016 amb tan sols onze participants, xifra que va anar incrementar-se considerablement els anys següents passant a ser 50 participants el 2017 i arribant pràcticament a un centenar el 2018. LA 47ena edició de la travessa es va celebrar el 2019 i la 48ena el 2020. Des d'aleshores, el 2021 per la covid i el 2022 per manca de neu, no se n'havia celebrat cap més. I aquest any tampoc es pot celebrar per manca de neu.

La cursa, que  té com a finalitat fomentar i divulgar la pràctica de l’esquí de muntanya i els valors que l’envolten, defugint de les grans competicions i incentivant la participació d’esquiadors i esquiadores de tots els nivells, restant importància a les classificacions i premiant la participació, ha mantingut sempre la configuració original: una sortida senzilla de gairebé 1.000 metres de desnivell, i amb un itinerari fàcil i molt conegut com és la ruta normal del Puigmal des de Núria, per la canal de l’Embut.

 

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook