Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 14 de setembre del 2022

Els espectacles SOS d'Ada Vilaró i Desclos de Rubrica Teatre porten la consciència ambiental a la Fira de Teatre al carrer de Tàrrega

Una taula plena de gel en superfície i un cos nu a sobre, de dia i en un paratge desangelat ubicat entre la natura i l'artifici d'un polígon industrial. Aquest és l'escenari de SOS, la proposta d'Ada Vilaró que tot preguntant-se (preguntant-nos) si podem continuar vivint com fins ara, ens proposa desglaçar-nos del gel que portem a dins al ritme que el planeta es desglaça a causa del canvi climàtic. Potser si ens desglacem nosaltres podrem connectar-nos més amb la natura, empatitzar amb ella i amb els altres éssers vius que viuen a la Terra. "Mentre es desfà el gel de les glaceres, sento que el que s'hauria de desfer és el gel que hem anat fent a dintre" diu Vilaró. L'altra proposta mediambiental que hem pogut veure a la Fira de Tàrrega, que sota el lema "l'inesperat" enguany ha recuperat la seva essència, és Declos, un espectacle que combina el teatre físic i gestual amb l?art del pallasso poètic i la música en viu.i reivindica l?aigua com un dret essencial.i natural. Desclos, també senzill d'escenografia, representat durant el dia i amb un sol actor en escena, mostra que passa quan s'especula amb aquest be públic: que s'esgota.I convida a reflexionar sobre aquest be essencial que no es pot substituir ni comprar per més diners que es tinguin.
 -  -  <br />  <br />
 

Parlem de dos espectacles senzills, poètics i amb una sola persona en escena, que s'han estrenat en aquesta edició de Fira Tàrrega que va arrencar dijous 8 i es va allargar fins diumenge 11 de setembre. Una fira que ha acollit una seixantena de companyies nacionals i internacionals i més de 400 artistes vinguts de diferents paisos.

 -  -  <br />  <br />


El leitmotiv d'aquesta edició ha estat "L'inesperat", un lema que recupera l'esperit de sorpresa i d'allò més impensat amb espectacles a qualsevol lloc i en qualsevol moment.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada