Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 12 de desembre del 2022

StopSurfCity, una campanya per aturar la construcció d'una macropiscina d'ones artificials a la llera del riu Ripoll al seu pas per Sabadell

La Plataforma en defensa del Riu Ripoll vol aturar la construcció del projecte privat d'una macropiscina d'ones artificials en un espai públic a la llera de l'àmbit fluvial del Riu Ripoll a Sabadell per part de l'ajuntament de Sabadell que, segons l'entitat aprofita un buit legal del planejament urbanístic aprovat fa 30 anys quan no existia la legislació de canvi climàtic ni la Declaració d'Emergència Climàtica feta per la Generalitat de Catalunya. Per aconseguir fons per a sufragar les despeses legals i judicials, que poden ascendir a uns 8500?, la Plataforma ha iniciat una campanya de mecenatge a Goteo i ha editat un calendari amb obres de 12 artistes que es presenta aquest dimecres. El calendari conté imatges del riu Ripoll, de fauna i de vegetació i de motius simbòlics sobre l'aigua i està fet amb una reproducció horitzontal de 40x50 en alta qualitat.
En el marc de la campanya, que finalitza el 15 de gener del 2023 i que porta recollits uns 2500€ dels els 10000€ i 15000€ que es proposen recollir, la Plataforma explica el projecte d'aquesta manera: "El riu Ripoll és el riu que ha permès construir la identitat històrica de la ciutat de Sabadell, és un dels rius del Vallès més singulars per la seva geologia característica de talussos i plataformes fluvials, la seva morfologia enfonsada i la biodiversitat ha permès que els darrers anys torneu la fauna i la vegetació de ribera a un riu que l'havíem vist de tots els colors. Els cabirols, guineus, teixons, senglars, esquirols i tota l'avifauna fan evident la recuperació de la naturalesa del riu Ripoll. Per protegir aquest espai és imprescindible que no traslladem activitats de caràcter urbà (làmpades, sorolls de nit i dia, trànsit i camions, comerç i locals recreatius, etc...) a un espai tan sensible com és el riu Ripoll. És necessària una activitat equilibrada, sostenible i avaluada ambientalment"

La Plataforma continua explicant que "
Ara l'Ajuntament de Sabadell vol construir una Piscina d'onades artificials a menys de 10 metres de la llera del riu Ripoll. La capacitat seria de 200 surfistes diaris en un espai públic de 30.000 m2. La construcció requeriria moure més de 100.000m3 de moviment de terres, per ubicar-hi una piscina de més de 5.000m2 i més de 12.500m3 d'aigua, restaurants, gimnàs i 200 places d'aparcament. Es necessitarien més de 8.000 m3 de formigó per construir-hi el complex, a més d'un mur perimetral de 4 metres d'alçada i l'artificialització d'una finca municipal que està en zona inundable segons l'ACA."

La Campanya de GOTEO de la Plataforma en Defensa del Riu Ripoll, que també inclou un video explicatiu del projecte i dels motius pels quals la Plataforma n'està en contra, 
durarà fins el 15 de gener.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook