Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 31 de gener del 2023

El programa Roba Amiga de Solidança recull més de 5.000 tones de roba per combatre l'emergència climàtica i crear llocs de treball

El grup d'entitats Solidança, ha recollit 5.147.298 quilos de roba a Catalunya a través dels 1074 contenidors taronges del Programa Roba Amiga i punts de recollida repartits als 182 municipis de les comarques de Barcelona i Girona, i d'empreses i centres col·laboradors. La gestió d'aquest residu durant el 2022 ha evitat l'emissió d'un total de 45.984 tones de CO2 a l?atmosfera i ha permès ha la creació de 122 llocs de treball destinats a realitzar itineraris d'inserció sociolaboral a persones en situació de vulnerabilitat social.

 -  -  <br />  <br />

Què es fa amb la roba dels contenidors taronges de Roba Amiga? 

El circuit comença amb la recollida de la roba als contenidors ubicats a la via pública i altres punts, després es trasllada a la planta de Preparació per a la Reutilització a Sant Just Desvern Solidança/Roba Amiga, i passa per un procés de tria i classificació amb una correcta traçabilitat, per la seva posterior distribució i venda a les Botigues de Solidança / Roba Amiga de productes de segona mà, gestionades per l’entitat.

Per tant, a les 14 botigues Solidança/Roba Amiga i Roba Amiga Girona, es tanca el circuit de la roba, fomentant així una moda sostenible i circular. A més, mantenim un nivell de retorn social important amb la donació de 7.500  peces de roba a 712 famílies que es troben en risc d’exclusió a través del Pograma d’Entrega Social impulsat per l’entitat on famílies usuàries dels Serveis Socials dels municipis col·laboradors, poden obtenir roba i electrodomèstics. 

A més de la distribució a les botigues de segona mà locals, la roba de qualitat que el mercat local no pot absorbir es comercialitza a països del sud global, creant llocs de treball i enfortint les economies locals. D’altra banda, la roba destinada a reciclatge, es classifica segons la seva composició (cotó, texà, llana), per tornar a crear noves filatures. A més, part de la roba que no es pot reutilitzar, es destina a projectes d’innovació tèxtils que fomenta l’entitat com la col·lecció d’upcyling Didal Up, el contenidor Circutex, Circular Wool, entre altres

L’aposta per la sensibilització a la ciutadania

L’entitat aposta l’educació ambiental com a eina transformadora de la societat a través d’accions de sensibilització envers la problemàtica ambiental i social de la indústria tèxtil als centres escolars. Aquest any s’han dut a terme un total de 52 activitats i tallers d’educació ambiental a més de 35 centres amb campanyes de recollida de roba, arribant a més de 6785 alumnes. Cal destacar també les activitats enfocades a la prevenció de residu tèxtil que realitza l’entitat a través de la plataforma Cercle Zero, amb tallers de costura i arranjament tèxtil, i amb la furgoneta mòbil DidaltruckSolidança/Roba Amiga aposta per un any 2023 on l’entitat segueixi treballant per a les persones del territori, per la cohesió social del país a través d’activitats de protecció del medi ambient, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Fundació Solidança

Amb més de 25 anys d’experiència, Solidança engloba la recollida de roba a través de les Empreses d’Inserció Solidança Treball i ADAD L’Encant, seguint un model d'economia circular i sostenible en el temps que genera un doble impacte. Per una banda, té un valor social, degut a que genera llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social. I per una altra, un valor ambiental, ja que converteix el residu en un recurs a través de la reutilització i evita la generació d’emissions de CO2 al medi ambient.


 

Article: MónSOStenible
Font: Solidança

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook