Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 2 de setembre del 2022

Aprendre a volar pilotant un avió elèctric

L'Aeroclub de Sabadell i el seu centre de formació aeronàutica, la Barcelona Flight School s'han convertit en la primera escola espanyola de formació de pilots a utilitzar energies renovables en incorporar a la seva flota la primera aeronau amb propulsió elèctrica Es tracta d'un model Velis Electro biplaça 100% elèctric, del fabricant eslovè Pipistrel i el 2020 va ser certificat com el primer avió elèctric del món per l'Agència Europea de Seguretat Aeronàutica. L'avioneta pesa 500 quilos, és molt silenciosa i té doble bateria. L'autonomia és d'una hora i durant el vol es va recarregant. L'arribada d'aquest avió, destinat principalment a la formació de pilots, representa una revolució per als aeroclubs i les escoles d'aviació, en el context de la transició mediambiental, i obre noves perspectives al món de l'aviació en general. 122 separen aquest primer vol realitzat en avió 100% elèctric a Espanya del primer vol realitzat en avió convencional documentat a Espanya. Curiosament, l'Aeroport de Sabadell exposa una rèplica de l'avió que va fer aquell primer vol l'any 1910.
El Velis Electro és el primer avió 100% elèctric certificat per l'Agència Europea de Seguretat Aeronàutica i s'ha enlairat per primer cop aquest dimecres 22 de juny a l'aeroport de Sabadell. L'Aeroclub ha adquirit l'avioneta per a la formació dels "pilots del futur" i amb l'objectiu d'encetar "una nova etapa en l'aviació"

L'hangar del Museu Aeronàutic de Catalunya ha acollit la presentació i el posterior vol, amb la presència de l'alcaldessa de Sabadell Marta Farrés; el director de l'Aeroport, José Andrés Domínguez; el president de l'Aeroclub, Pere-Joan Nogueroles; el president de la FPAC, Daniel Ventura; l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor; l'alcalde de Barberà del Vallès Xavier Garcés, i els regidors de l'Ajuntament de Sabadell, Pol Gibert, Montse González i Mar Molina.

El president de l'Aeroclub, Pere-Joan Nogueroles, ha detallat que la nau té actualment una autonomia d'una hora però avança que ja s'està treballant en noves generacions de bateries per poder allargar la durada dels vols.

El vol inaugural ha durat poc més de deu minuts i ha tingut com a protagonista l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, que s'ha felicitat per situar la Sabadell com a "motor" del canvi tecnològic en el sector. Abans de fer el vol inaugural, l’alcaldessa de Sabadell va dir que «hi ha dies i imatges que marquen el futur» i, una vegada de tornada a terra, va remarcar «l’estabilitat i l’absència de soroll» d’una experiència que va qualificar com a «molt interessant».

La ciutat de Sabadell, cocapital del Vallès Oriental, ha estat així l'escenari del primer vol d'un avió elèctric d'Espanya, 112 anys més tard del primer vol d'un avió documentat a Espanya

Conformant una imatge de passat i de futur, l'avió 100% elèctric estava situat aquest dimecres a l'Aeroport de Sabadell al costat d'una rèplica del primer avió documentat d'un vol a Espanya, l’any 1910. 112 anys separaven les imatges dels dos avions.


Article: MónSOStenible
Font: Aeroclub / Agències

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook