Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 16 de novembre del 2022

La descarbonització, el transport públic i la MAU, la mobilitat aèria urbana, són eixos principals del congrés mundial Tomorrow Mobility de Barcelona

És el transport públic la resposta a la crisi energètica? Ajudarà a reduir les emissions i a impulsar l'economia? Està la mobilitat aèria urbana preparada per enlairar-se? Aquestes són algunes de les preguntes que 80 experts internacionals abordaran del 15 al 17 de novembre a Tomorrow.Mobility World Congress (TMWC), un esdeveniment celebrat a Barcelona i organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i EIT Urban Mobility, que se celebrarà conjuntament amb Smart City Expo World Congress i Puzzle X en una combinació d'esdeveniments. Tomorrow Mobility 2022 és una iniciativa de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), organisme de la Unió Europea. Entre les persones ponents hi ha representants d'empreses, governs i institucions com Bloomberg Philanthropies, POLIS Network, el Ministeri de Transports de l'Estat de Baden-Württemberg i les Autoritats Europees de Transport Metropolità.
 -  -  <br />  <br />


Les conferències programades abordaran alguns dels majors reptes en matèria de mobilitat, com situar el transport públic com una prioritat global en un context d'augment dels preus de l'energia i de la mobilitat urbana, apostar per les zones de baixes emissions, l'electrificació i la micromobilitat per aconseguir la neutralitat del carboni al més aviat possible, i desenvolupar una mobilitat aèria urbana segura (UAM). Durant els tres dies del congrés es presentaran per primera vegada dos estudis sobre l'enfocament de l'anomenada 15-minute City i sobre el desenvolupament de la UAM.
Entre els 80 experts que participaran en el debat figuren Kelly Larson, Leading Road Safety & Drowning Prevention a Bloomberg Philanthropies; Karen Vancluysen, secretària general de POLIS; Marco te Brömmelstroet, professor de Futur de la Mobilitat Urbana de la Universitat d'Amsterdam; i Thomas Geier, responsable d'investigació i política de les Autoritats Europees de Transport Metropolità.

Maria Tsavachidis, directora general d'EIT Urban Mobility i presidenta del Consell Assessor del Congrés Mundial Tomorrow.Mobility, ha assegurat que "les deficiències dels sistemes de transport actuals afecten en gran mesura el benestar i la salut dels ciutadans i el medi ambient. La transició a la mobilitat sostenible requereix que ens replantegem els sistemes actuals i que col·laborin els actors de totes les indústries i sectors. Tomorrow.Mobility reuneix les últimes innovacions, coneixements científics, empreses emergents, professionals del transport i del sector urbà i responsables polítics per liderar i inspirar el canvi".

La indústria de la mobilitat serà un dels principals motors de creixement en el futur, amb un volum de mercat de 60.000 milions d'euros el 2027. TMWC també comptarà amb un espai d'exposició en el qual més d'un centenar d'empreses com Deloitte, BSM, Moventia, Racc, Renfe, Keolis i Mercedes mostraran els seus últims productes i serveis. A més, nombroses institucions com AMB, FGC, TMB, CARNET i ETRA també participaran en el certamen.Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook