Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 27 de desembre del 2022

Un calendari per defensar i reivindicar el riu Ripoll

La Plataforma per la Defensa del Riu Ripoll ha editat un calendari pel 2023 amb obres de 12 artistes. L'acte de presentació s'ha fet aquest dimecres i forma part de la campanya #StopSurfCity en contra de la construcció d'una macropiscina d'ones artificials a la llera del riu Ripoll al seu pas per la ciutat de #Sabadell. El calendari conté imatges del riu Ripoll, de fauna i de vegetació i de motius simbòlics sobre l'aigua i està fet amb una reproducció horitzontal de 40x50 en alta qualitat.
 -  -  <br />  <br />


La Plataforma en defensa del Riu Ripoll vol aturar la construcció del projecte privat d'una macropiscina d'ones artificials en un espai públic a la llera de l'àmbit fluvial del Riu Ripoll a Sabadell per part de l'ajuntament de Sabadell que, segons l'entitat aprofita un buit legal del planejament urbanístic aprovat fa 30 anys quan no existia la legislació de canvi climàtic ni la Declaració d'Emergència Climàtica feta per la Generalitat de Catalunya. Per aconseguir fons per a sufragar les despeses legals i judicials, que poden ascendir a uns 8500€, la Plataforma ha iniciat una campanya de mecenatge a Goteo i ha editat un calendari amb obres de 12 artistes que s'ha presentat aquest dimecres. El calendari conté imatges del riu Ripoll, de fauna i de vegetació i de motius simbòlics sobre l'aigua i està fet amb una reproducció horitzontal de 40x50 en alta qualitat.

En el marc de la campanya, que finalitza el 15 de gener del 2023 i es proposa recollir entre 10000€ i 15000€, la Plataforma explica el projecte d'aquesta manera: "El riu Ripoll és el riu que ha permès construir la identitat històrica de la ciutat de Sabadell, és un dels rius del Vallès més singulars per la seva geologia característica de talussos i plataformes fluvials, la seva morfologia enfonsada i la biodiversitat ha permès que els darrers anys torneu la fauna i la vegetació de ribera a un riu que l'havíem vist de tots els colors. Els cabirols, guineus, teixons, senglars, esquirols i tota l'avifauna fan evident la recuperació de la naturalesa del riu Ripoll. Per protegir aquest espai és imprescindible que no traslladem activitats de caràcter urbà (làmpades, sorolls de nit i dia, trànsit i camions, comerç i locals recreatius, etc...) a un espai tan sensible com és el riu Ripoll. És necessària una activitat equilibrada, sostenible i avaluada ambientalment"
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook