Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 8 de gener del 2023

Atles del Món Rural 2022, una eina de consulta de les àrees rurals,

S'ha publicat l'Atles Món Rural 2022, una eina de consulta de les àrees rurals, promogut per l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Micropobles de Catalunya (MdC), L'edició d'enguany ve a donar continuïtat a les que es van publicar l'any 2009 i 2015 i vol aportar informació i reflexió sobre les diferents ruralitats que conviuen al nostre país. L'Atles Món Rural 2022 es va presentar el passat mes de maig en un acte presidit per la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà. L'Atles apunta que els canvis tecnològics i culturals, el fre a la globalització i les exigències mediambientals a causa del canvi climàtic poden revitalitzar les àrees rurals
L'Atles, elaborat per Ignasi Aldomà i Josep Ramon Mòdol, en col·laboració amb Ramon Morell, del Departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida, constata que s'obren alternatives productives per a joves i nous pagesos i per a l'agricultura social i urbana, i apunta que, per afavorir la ruralitat del país, cal apostar per la diversificació de l'economia. A Catalunya, hi ha 336 municipis de menys de 500 habitants que ocupen una superfície del 35% del país, però que en representen l'1% de la població. En canvi, en l'entorn metropolità, hi ha el 12% dels municipis del país que ocupen el 7% de la seva superfície i representen el 64% de la població. Així mateix, hi ha zones de muntanya amb una densitat de població de 5 habitats/km2 i d'altres zones situades a la costa on la densitat s'eleva fins a 1.000 habitants/km2.

D'altra banda, segons les dades que recull l'Atles, en tres quarts de la superfície total del territori català hi viu només el 9% de la població del país (municipis de menys de 5.000 habitants), mentre que en un 7% de superfície de territori (12% de municipis) hi viu el 64% de la població.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Enllaços

Atles Món Rural 2022

Informació relacionada