Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 9 de novembre del 2022

Tortugues mediterrànies al Parc Natural de la Serra de Montsant

El Parc Natural de la Serra de Montsant ha alliberat aquest dimarts una seixantena de tortugues mediterrànies (Testudo hermanni), en el marc del projecte de reintroducció d'aquesta espècie que desenvolupa des de l'any 2005. Aquesta espècie es troba en perill d'extinció a la península Ibèrica, a conseqüència principalment de la pèrdua d?hàbitats, i a tot l'Estat només es localitza a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.
Les tortugues reintroduïdes procedeixen del Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera i del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).La majoria dels exemplars que s'han alliberat en aquesta ocasió són adults.
Al Priorat, es troben en dos espais naturals: al Parc Natural de Montsant i a l’Espai d’interès Natural de la Serra de Llaberia. En el cas de Montsant, la presència de la tortuga mediterrània ha estat documentada en el jaciment arqueològic de l’Abric del Filador, a Margalef, a prop del riu, i dóna testimoni de la utilització de les tortugues com a recurs alimentari.

El Parc Natural de la Serra de Montsant treballa en col·laboració amb el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya per a aconseguir una població estable i viable d’entre 10.000 i 20.000 exemplars, mitjançant alliberaments organitzats periòdicament. Des de l’inici del pla de reintroducció s’han tornat al medi prop de 6.000 exemplars.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges