Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 28 de novembre del 2022

Un símbol gegant del Pacte per la Moda Circular i una muntanya de 22 tones de roba tanquen la 14a Setmana Europea de Prevenció de Residus

La construcció d'un gran cercle amb el símbol del Pacte per la Moda Circular a la Clariana de la plaça de les Glòries de Barcelona aquest diumenge al matí ha constituït l'acte central de la 14ena Setmana Europea de Prevenció de Residus, que ha volgut visibilitzar els 22kg de residus textils que s'estima que genera cada persona a l'any amb la col.locació d'una muntanya de roba de 22 tones procedent de la recollida selectiva. A l'acte hi ha participat el director de l'Agència de Residus de Catalunya Isaac Peraire i el cantant i presentador del programa de TV3 Eufòria, Miki Nuñez que s'ha compromès a difondre els principis del Pacte per la Moda Circular entre el jovent així com la necessitat d'evitar la generació de residus textils

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire i Soler, ha participat aquest diumenge, 27 de novembre al matí en l’acte central de la 14a Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR) que ha tingut lloc a la Gran Clariana de la Plaça de les Glòries Catalanes, de Barcelona. L’acció s'ha centrat a col·locar dues tones de roba, procedent de la recollida selectiva, representant el cercle del símbol del Pacte per a la Moda Circular, un pacte voluntari entre institucions i empreses de les diferents baules de la cadena de valor tèxtil de Catalunya que facilitarà la incorporació de mesures de circularitat, l’impuls de projectes col·laboratius i la millora de la competitivitat del sector.

La Gran Clariana ha acollit la representació per simbolitzar la generació actual i els objectius del pacte, acompanyada d’activitats educatives per mostrar alternatives per allargar la vida útil de la roba. El cercle de roba representa els 22 kg de residus tèxtils que cada persona genera cada any, dels quals 20 kg, el cercle gran, amb una circumferència de 14 metres de radi, és el que va a abocador o incineradora, i no es recicla. El cercle petit, que conforma el penjador, representa els 2,3 kg que es recullen selectivament. 

Miki Nuñez, ambaixador del Pacte per la Moda Circular a Catalunya

El director de l'Agència de Residus Isaac Peraire ha estat acompanyat per l’artista Miki Núñez, cantant i co-presentador d’Eufòria de TV3, que s’ha compromès a col·laborar en la promoció i difusió dels valors del Pacte per la Moda Circular de forma pionera a l’Estat. Durant el desenvolupament de , l’acte Peraire i Núñez han explicat els principis d’aquesta col·laboració, que es concretarà les properes setmanes.
 

L'acció ha estat organitzada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de l Generalitat, l'Agència de Residus de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Regions cap a la Sostenibilitat i Solidança, en el marc del seu projecte Euroregió Pirineus Mediterrani.


 
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada