Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 1 de maig del 2022

S'estrena a tot Catalunya Alcarràs, la pel·lícula de Carla Simón, que mostra i dignifica la vida a pagès

Com cada estiu, a Alcarràs, una petita localitat rural de la comarca del Segrià de Catalunya, la família Solé cultiva una gran extensió de presseguers. Després de vuitanta anys cultivant la mateixa terra, la família es reuneix per fer junts la seva darrera collita ja que han d'abandonar les terres perquè el seu propietari hi vol construir una central de plaques solars. Aquest és el punt de partida de la pel·lícula que porta el nom del poble que li fa d'escenari: Alcarràs. Dimarts 26 d'abril el film es va preestrenar a la Llotja de Lleida, i des de divendres s'està exposant a les sales de cinema convencionals de Catalunya i España, però també a algunes sales de cinema de les comarques de Lleida i Tarragona que estaven tancades i que han reobert per passar aquesta pel·lícula. Tant de bo continuïnt oberts.
 -  -  <br />  <br />

La preeestrena del film Alcarràs, 
de Carla Simón, es va fer aquest dimarts a la Llotja de Lleida en un acte organitzat per la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de la capital del Segrià. També aquest dimarts al matí, i com a prèvia de la preestrena, Carla Simón va visitar Alcarràs, el municipi que dóna nom al film on, acompanyada dels protagonistes actors amateurs de la pel·lícula, va visitar espais i fer entrevistes.

L'estrena d'Alcarràs ha continuat a d'altres municipis de la zona que, gràcies a aquesta estrena, han reobert els seus cinemes. Esperem que continbuïnt oberts. Alcarràs també s'ha estrenat als cinemes de Catalunya aquest cap de setmana amb un grfan èxit de públic i de crítica.

 -  -  <br />  <br />

La pel·lícula Alcarràs, amb guió de la mateixa directora i d'Arnau Vilaró, ha guanyat l'Os d'Or a la millor pel·lícula a la Berlinale d'aquest any 2022 i ha convertit la seva directora Carla Simón (Barcelona, 1986) en la primera cineasta catalana que ha assolit aquest guardó. En recollir el premi, Simón va dedicar-lo a la seva família que cultiva camps de presseguers al Baix Segrià..Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook