Abaixem el volum: arrenca la Setmana Sense Soroll

Amb el lema "Abaixem el volum", del 25 d'abril a l'1 de maig tindrà lloc la celebració de la Setmana Sense Soroll (SSS) que impulsa el Departament d'Acció Climàtica per fer i participar en accions de sensibilització envers la contaminació acústica. En el marc d'aquesta cinquena edició de la Setmana Sense Soroll, el 25 i 26 d'abril se celebrarà a Granollers el Congrés Acusticat, esdeveniment de referència del sector acústic a nivell de Catalunya.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural promou, entre el 25 d’abril i l’1 de maig, la cinquena edició de la  Setmana Sense Soroll (SSS22). Sota el lema “Abaixem el volum”, la setmana coincideix el 27 d’abril amb la celebració del Dia Internacional de la Sensibilització vers el soroll, i els dies 25 i 26 d’abril amb Congrés Acusticat, esdeveniment bianual de referència del sector acústic a nivell català, que enguany se celebra a Granollers. El soroll, entès com a sons molestos que percep l’oïda, es considera un tipus de contaminació que perjudica la salut de les persones i deteriora la qualitat ambiental del territori.

A través de la Setmana sense soroll, el Departament vol posar en valor les actuacions i accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn. Ja està oberta l’adhesió a la SSS22, on les administracions públiques i altres organitzacions podran implantar mesures permanents de prevenció i control de la contaminació acústica, dins els seus àmbits d’actuació. Al mateix temps s’impulsarà la col·laboració per optimitzar recursos i poder oferir solucions ràpides i eficaces. Totes les activitats es podran consultar en el visor d’Instamaps.

L’Acusticat, a Granollers, obre les activitats de la Setmana Sense Soroll

Durant la SSS, concretament el 25 i el 26 d’abril, se celebrarà a Granollers el quart Congrés de l’Acústica, Acusticat, un esdeveniment biennal nascut l’any 2016 i que fins ara s’ha celebrat a Sabadell, Terrassa i Sant Cugat del Vallès. L’Acusticat –organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, amb el suport de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Associació de Consultors Acústics de Catalunya, el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la UPC, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, l’Ajuntament de Granollers i la col·laboració d’entitats del sector i universitats– és un punt de trobada de referència, multitemàtic i multisectorial, que convida a la reflexió i a l’oferta de solucions per millorar la qualitat acústica i ambiental del nostre territori, i està orientat a les solucions tecnològiques, intangibles i socials. 

Altres activitats destacades de la Setmana són el dissabte 30 d’abril i diumenge 1 de maig, el Cosmocaixa de Barcelona organitza un taller familiar per “visualitzar” el so. Sota el títol Quan el Foc Balla, s’oferirà a les famílies diferents experiències per mirar de visualitzar el so i, fins i tot, intentar que el foc balli al ritme de la música.

El 27 d’abril és el Dia Internacional de Conscienciació sobre el soroll, que aquest any té el lema “Protegeix la teva oïda, protegeix la teva salut”. La celebració d’aquest dia pretén conscienciar sobre la necessitat de preservar l’ambient acústic, la bona salut auditiva i sobre les molèsties i efectes perjudicials que el soroll genera i té per a la salut. Aquesta és una iniciativa del Center for Hearing and Communication (CHC), que, l’any 1996, va establir aquest esdeveniment anual per encoratjar la població a reduir el soroll i la contaminació acústica.

Comparteix-me:

Estem treballant per un nou monSOStenible

Quan falta poc més d’un mes pel del Dia del Medi Ambient d’aquest 2024 i després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15...

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...

BioCultura aterra a Barcelona aquest mes de maig

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà aquest mes de maig la 30a edició de la fira BioCultura, la mostra de productes ecològics i consum responsable més gran de l'estat...