Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 2 d'abril del 2022

El circ com a facilitador del coneixement de la natura. Martí Boada explica la natura a Tortell Poltrona en una activitat innovadora del Circ Cric

La natura divertida. Aquest és el lema que mou les activitats de descoberta i coneixement de l'entorn natural del Montseny que des del Circ Cric promouen aquesta 12ena temporada tant pel públic infantil com per l'adult. Una de les activitats que obre la temporada és "La Natura ens parla", un recorregut autoguiat pels paratges de l'entorn del circ i en el que el pallasso i creador del Circ Cric, Tortell Poltrona, conversa amb el doctor en Ciències Ambientals Martí Boada i expliquen de manera científica, però divertida les característiques i particularitats del bosc de ribera de la llera de la Tordera.
 -  -  <br />  <br />


El rigor no implica necessàriament serietat ni la rigurositat està renyida amb la diversió. A partir d'aquesta premisa, Martí Boada i Tortell Poltrona estructuren les converses que integren "La Natura ens parla", que proposen per contribuir al coneixement del Montseny i de la natura de una manera divertida i amena 

Coincidint amb la celebració dels 40 anys de la creació del Circ Cric i amb l'11ena edició del Festival Circ Cric al Montseny, aquesta companyia va estrenar l'any passat dues noves activitats de descoberta de la natura orientades a complementar el circ que es fa a la carpa de Sant Esteve de Palautordera amb l'entorn natural que l'envolta.

"La natura també és cultura". "El bosc també és un circ"

Amb aquest lema i amb la voluntat d’oferir una possibilitat a la ciutadania per reconnectar de manera sana amb la natura, fet que ara és més necessari que mai després d'aquests temps de pandèmia, s'articulen les dues activitats noves que proposa el Circ. Una de més infantil i familiar i una altra adreçada al públic en general.

Pel públic adult, el Circ Cric ofereix l’activitat “La Natura ens parla” de la mà del pallasso Tortell Poltrona i del doctor en Ciències Ambientals Martí Boada. Es tracta d’un recorregut autoguiat pels paratges de l’entorn del circ que proposa que les persones participants descobreixin  diferents codis QR a través dels que es pot accedir a informació i converses entre els dos protagonistes: Martí Boada i Tortell Poltrona, que expliquen de manera científica, però divertida les característiques i particularitats del bosc de ribera de la llera de la Tordera i dels elements animals i vegetals que l'habiten. Les persones participants també poden complementar l’activitat amb un petit quadern de camp que els fa de guia i on poden plasmar tot allò que considerin rellevant.
 
L’activitat familiar s'anomena “Circ i Natura, una màgica aventura”, i constitueix una passejada guiada i tranquil·la d'uns 90 minuts de durada, per la llera de la Tordera amb l'objectiu de mostrar i fer descobrir el circ dins la natura.  Per Tortell Poltrona, "la comprensió que tenen els infants és molt gran i amb aquest projecte es vol aprofitar aquest potencial dels infants i joves". La passejada, que te esperit de gimcana perquè quan surtin d'allà els infants hagin après alguna cosa, és una proposta prèvia a l’espectacle CATACRIC.41 i cada sessió te places limitades que cal reservar. Amb aquesta proposta que complementa Circ i Natura, el Circ Cric vol oferir una alternativa al turisme familiar promovent una activitat de coneixement de la natura.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook