Others languages Bandera anglesa
Franšais
Deutsch
Espa˝ol
English
Italiano
Portuguŕs
Galego
Japanese
└rab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 29 de marš del 2022

S'estrena Greta i els Trihumans, una ˛pera infantil inspirada amb la figura de la jove activista Greta Thunberg

S'havia d'estrenar el marš del 2020 per˛, com tantes altres coses, la pandŔmia ho va aturar. Dos anys mÚs tard, aquest cap de setmana s'ha estrenat finalment l'obra. Dissabte i diumenge es va representar al Teatre Auditori de Granollers aquesta producciˇ pr˛pia que aquest dimarts es mostra per a les escoles. Greta i els Trihumans estÓ inspirada en la jove activista sueca que des del 2018 fa vaga escolar cada divendres i que amb la seva perseverÓncia ha inspirat el moviment mundial Fridays for Futur. La representaciˇ de l'obra s'acompanya amb un dossier pedag˛gic que contÚ la fitza artÝstica i una guia per a la realitzaciˇ d'activitats complemanetÓries.
Cada dos anys, el Teatre Auditori de Granollers impulsa, conjuntament amb l’Orquestra de Cambra de Granollers i Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, una òpera infantil. Una de lespotencialitats del projecte és el treball i la participació d’un grup de nenes i nens d’educació primària de la ciutat en tot el procés. L'obra de fa 2 anys va ser una òpera inspirada en la figura de Greta Thunberg, Greta i els Trihumans, i el guió de la qual es va encarregar al guionista català Piti Espanyol. Tot estava a punt per a l'estrena el 20 de març del 2020, però la pandèmia ho va aturar. Ara, dos anys després, Greta i els Trihumans reprén el seu camí i, finalment, es representa a l'escenari del Teatre Auditori de la capital del Vallès Oriental
Sinopsi d'aquesta òpera infantil, dedicada al canvi climàtic

Fa molts anys, la pol·lució, el malbaratament de recursos, l’excés de població i la inconsciència van portar la humanitat al Gran Desastre: un cataclisme ecològic de proporcions planetàries del qual molt pocs humans es van salvar. 

Per no repetir el desastre, els humans que van quedar van haver de transformar-se en trihumans, unitats formades per tres antics humans, ara convertits en una sola persona. El fet de ser tres, fa que els trihumans sempre hagin de pactar per fer qualsevol cosa i això provoca bona entesa entre ells i els evita baralles i guerres. A més, per fer-ho tot més fàcil, els trihumans es comuniquen cantant, una manera molt més fluida, efectiva i agradable de comunicar-se que no a base de paraules ambigües, mentides i crits, com feien els humans.

Quan comença l’òpera som a l’any 3.333 i els trihumans han trobat en unes excavacions arqueològiques un estrany instrument que els humans feien servir per comunicar-se: un mòbil. Els seus científics han aconseguit desencriptar-lo i, gràcies a ell, han pogut estudiar com eren els humans, dels quals fins avui en sabíem molt poques coses, i què els va portar a provocar el Gran Desastre.

El mòbil trobat pertanyia a una nena humana que el va utilitzar per gravar un blog-diari explicant la seva vida i les seves impressions i pensaments sobre el món que l’envoltava. Amb la informació emmagatzemada al mòbil, els trihumans han pogut descobrir, amb sorpresa, les maneres tan peculiars de funcionar que tenien els humans. I entendre com es relacionaven, com evolucionaven, com s’enamoraven, com es reproduïen i com es barallaven. I com s’ho van fer per destruir el planeta.

La humana propietària del mòbil es deia Greta, i tot sembla indicar que podria tractar-se de Greta Thunberg, la noia sueca que va impulsar els Fridays for Future, el moviment de nens i nenes de tot el planeta en lluita contra el canvi climàtic.

Article: MˇnSOStenible

Comparteix aquesta notÝcia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook