Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 28 de gener del 2023

En el dia Mundial de la Reducció d'Emissions de CO2 donem consells per reduir les emissions i expliquem assajos tecnològics de descarbonització

Emmarcat dins del concepte de química sostenible, el projecte europeu SunCoChem, coordinat per Eurecat, desenvolupa un reactor per fabricar productes químics a partir d'energies renovables a partir del CO2 recuperat de la mateixa indústria química i amb l'ajuda d'energia solar. La innovació de SunCoChem, que està basada en el disseny d'un dispositiu autosuficient per a la captura i conversió de CO2 en una sola unitat, permetrà rebaixar costos, reduir emissions de CO2 i millorar l'eficiència de conversió d'energia de la llum solar per a la creació de substàncies químiques. Juntament amb aquesta informació us donem alguns consells per a reduir les emissions de CO2 i l'escalfament global.

El centre tecnològic Eurecat participa en diferents projectes adreçats a la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, com el consorci europeu SunCoChem, que potencia la recuperació del CO2 de la indústria química per a la generació de nous productes, així com en el desenvolupament d’un dispositiu de captura de diòxid de carboni atmosfèric, mitjançant una reacció química que el converteix en carbonat.

L’objectiu del projecte és desenvolupar i proporcionar a la indústria química una “alternativa sostenible a la producció de productes químics amb combustibles fòssils”, explica la coordinadora científica del projecte SunCoChem, la Dra. Miriam Diaz de los Bernardos, de la Unitat de Tecnologia Química d’Eurecat.

La solució impulsada pel projecte ha de tenir un impacte important en la reducció de la dependència de la indústria química europea en relació amb les matèries primeres de carboni


Les instal·lacions d’Eurecat a Tarragona acullen el projecte CAPTACO2, que juntament amb la Fundació Greennova i la Universitat Rovira i Virgili (URV) està desenvolupant un dispositiu de captura de diòxid de carboni atmosfèric, mitjançant una reacció química que converteix el diòxid de carboni en carbonat.

El projecte “combina la captura de diòxid de carboni de l’atmosfera amb economia circular i l’aprofitament de recursos, un fet que és especialment positiu des del punt de vista de la reducció de les emissions”, destaca el director de Tecnologia Química d’Eurecat i investigador del Departament d’Enginyeria Química de la URV, Ricard Garcia Valls.

El desenvolupament tècnic del projecte CAPTACO2 es basa en el treball previ de la doctora Adrianna Nogalska en la seva tesi, “Adsorció ambiental de CO2 a través de contactors de membrana”, el contingut de la qual posa les bases per a l'ús de certes membranes especials de polisulfona, patentades, que actuen com una fulla artificial.

El projecte CAPTACO2 persegueix la lluita contra el canvi climàtic de forma no lucrativa, un dels objectius de la Fundació Greennova. En paraules del seu fundador i director, Sebastià Carrión, “l'excés de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera està accelerant l'escalfament global; a més de reduir les emissions globals haurem de netejar la nostra atmosfera si volem reduir els danys que causarà el canvi climàtic”.

El 28 de gener és el dia mundial de la reducció d'emissions de CO2, també anomenat Dia Mundial de l'Acció davant l'Escalfament Terrestre. Designat per l'Organització de les Nacions Unides (ONU), promou la sensibilització ciutadana davant el canvi climàtic i els seus efectes. Aquest dia va ser designat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) com el dia clau de l’any per a prendre decisions en pro de la cura del nostre planeta, amb l’objectiu de crear consciència i sensibilitzar als habitants del nostre planeta sobre el canvi climàtic i els impactes ambientals que aquesta ocasiona. També busca impulsar el desenvolupament i aplicació de polítiques de reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, tals com inversions en desenvolupament de fonts d’energia renovables, canvi a combustibles més nets, millores en l’eficiència dels processos de combustió i modificar les tendències de consum a través de l’educació ambiental.  La concentració de diòxid de carboni (CO2) en l’atmosfera ha aconseguit màxims històrics augmentat de forma molt important la temperatura en el planeta.  La temperatura mitjana de la superfície del planeta ha pujat aproximadament 1.1 graus Celsius des de finalitats del segle XIX, un canvi generat principalment per l’augment de diòxid de carboni i altres emissions a l’atmosfera fetes per l’home.  Però no tot és asseure’ns a esperar que ens treguin les castanyes del foc. En el nostre dia a dia, hi ha una gran quantitat de petits actes que poden contribuir a aquest objectiu global,. Algunes d'aquestes accions són: conscienciar-se de l’impacte de les emissions de CO2, deixar el cotxe, practicar una mobilitat sostenible, augmentar la nostra eficiència energètica, consumir energia renovable, seguir una dieta amb baixa petjada de carboni, convertir-se en un consumidor sostenible, plantar arbres, apostar per productes de quilòmetre zero o reclamar més implicació institucional en la lluita contra el canvi climàtic -  -  <br />  <br />
El 28 de gener és el dia mundial de la reducció d'emissions de CO2, també anomenat Dia Mundial de l'Acció davant l'Escalfament Terrestre. Designat per l'Organització de les Nacions Unides (ONU), promou la sensibilització ciutadana davant el canvi climàtic i els seus efectes. Aquest dia va ser designat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) com el dia clau de l’any per a prendre decisions en pro de la cura del nostre planeta, amb l’objectiu de crear consciència i sensibilitzar als habitants del nostre planeta sobre el canvi climàtic i els impactes ambientals que aquesta ocasiona. També busca impulsar el desenvolupament i aplicació de polítiques de reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, tals com inversions en desenvolupament de fonts d’energia renovables, canvi a combustibles més nets, millores en l’eficiència dels processos de combustió i modificar les tendències de consum a través de l’educació ambiental. La concentració de diòxid de carboni (CO2) en l’atmosfera ha aconseguit màxims històrics augmentat de forma molt important la temperatura en el planeta. La temperatura mitjana de la superfície del planeta ha pujat aproximadament 1.1 graus Celsius des de finalitats del segle XIX, un canvi generat principalment per l’augment de diòxid de carboni i altres emissions a l’atmosfera fetes per l’home. Però no tot és asseure’ns a esperar que ens treguin les castanyes del foc. En el nostre dia a dia, hi ha una gran quantitat de petits actes que poden contribuir a aquest objectiu global,. Algunes d'aquestes accions són: conscienciar-se de l’impacte de les emissions de CO2, deixar el cotxe, practicar una mobilitat sostenible, augmentar la nostra eficiència energètica, consumir energia renovable, seguir una dieta amb baixa petjada de carboni, convertir-se en un consumidor sostenible, plantar arbres, apostar per productes de quilòmetre zero o reclamar més implicació institucional en la lluita contra el canvi climàtic

 -  -  <br />  <br />





Article: MónSOStenible
Font: Eurecat

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook