Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 10 de novembre del 2022

La delegació del govern català arriba a la COP27 aquest divendres 11 de novembre

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, encapçalarà a partir de divendres una delegació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP27), que s'està celebrant des del diumenge 6, i fins al 18 de novembre, a la ciutat egípcia de Xarm el-Xeikh. La secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas i López, i la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes i Cullell, completaran la delegació oficial a la COP27.
El dia 11 de novembre, la consellera Jordà obrirà la seva participació a la COP27 intervenint en un side event organitzat per la Llombardia i Regions4, la xarxa multilateral conformada per 41 governs regionals de 21 països de quatre continents, sobre les polítiques d'adaptació al canvi climàtic a nivell regional i local. En l'esdeveniment intervindran també representants dels governs d'Escòcia, el Piemont, Sao Paulo, Guanajuato, Sardenya i Euskadi. També participarà en una trobada de la Unió per la Mediterrània sobre regions amb clima mediterrani.

Per la seva banda, la secretària d'Acció Climàtica participarà en un esdeveniment sobre transició energètica organitzat pel govern de Navarra. El dissabte la consellera participarà en un side event organitzat per IPES-Food, Humane Society International, ICLEI i 50by40 sobre la transformació sostenible dels sistemes alimentarisi en una trobada de membres i socis de Regions4, en el 20è aniversari de la xarxa. La secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, prendrà part en una sessió laboratori per a governs regionals, estats i altres actors regionals i internacionals, sobre innovació en les accions d'adaptació a nivell regional i quins són els entorns i metodologies propicis per impulsar el progrés en la lluita contra l'emergència climàtica. Entre divendres i diumenge, també estan previstes diverses reunions bilaterals amb ministres i secretaris dels governs de la Llombardia o Califòrnia, entre d'altres.

A partir de dilluns, la delegació del Departamentd'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural quedarà encapçalada per la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, que participarà en diferents actes de la conferència. La Generalitat també hi serà present a través del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), i de MedWaves, organisme creat en el marc del Pla d'Acció per a la Mediterrània (PAM). A nivell tècnic, l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) seguirà presencialment l'evolució de les negociacions que s'esdevinguin en el plenari fins la finalització de la COP27, que enguany ha començat amb un elevat nivell d'incertesa, degut a l'increment dels impactes climàtics, i a la guerra d'Ucraïna i els seus efectes geopolítics, fet que pot treure protagonisme a les accions d'adaptació i finançament, que havien de figurar al capdavant de l'agenda.

 

Article: MónSOStenible
Font: ACAAR

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook