Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 10 de febrer del 2023

La fira BIOFACH de Nuremberg, a Alemanya, acull la participació agrupada de 12 empreses catalanes del sector ecològic

Sota la marca "Catalunya, on l'ecològic és cultura", una dotzena d'empreses catalanes presentaran els seus productes i novetats a la fira més important del sector ecològic, Biofach, que se celebra a Nuremberg (Alemanya), del 14 al 17 de febrer. La participació de les empreses a la fira, que es fa de forma agrupada, està organitzada pel Departament d?Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca que, amb motiu de la celebració del certamen, ha elaborat un programa promocional de les empreses catalanes participats, amb col·laboració amb la Delegació del Govern a Alemanya,
Per a poder participar-hi, tots els expositors han hagut de superar els estrictes criteris d'admissió exigits pel certamen, de manera que la participació en el saló ja representa per a empreses i productes un segell de distinció i qualitat. De fet, les empreses catalanes que participen sota la marca agroalimentària "Catalunya, on l'ecològic és cultura" compten amb la certificació ecològica per part del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i representen la gran diversitat de productes ecològics existents a casa nostra.

Empreses catalanes participants sota la marca "Catalunya, on l'ecològic és cultura":

CAL VALLS(Sucs i conserves vegetals) - Pla d'Urgell
ECOBASICS(Varis ecològic) - Gironès
PIRINAT (Carn) - Ripollès
ALTERNATIVA 3 (Cafè, infusions i dolços) - Vallès Occidental
SANTIVERI (Multiproducte ecològic) - Barcelonès
CHOCOLATES SOLÉ (Xocolata) - Vallès Occidental
INDULLEIDA (Sucs i concentrats) - Segrià
LIQUATSVEGETALS (Begudes vegetals) - Selva
DELAFRUIT (Multiproducte ecològic) - Baix Camp
ACEITES DE SEMILLAS (Olis) - Vallès Occidental
CASA AMELLA BIO FOOD (Multiproducte ecològic) - Bages
BLANXART (Xocolata) - Baix Llobregat

Amb motiu de la celebració del certamen, Prodeca, a través de la tècnica de promoció agroalimentària que disposa a la Delegació del Govern a Alemanya, ha elaborat un programa promocional de les empreses catalanes participants a Biofach 2023 amb l'objectiu de presentar els seus productes i novetats al mercat alemany i incentivar els contactes comercials amb importadors i compradors..

Biofach és el principal aparador d'Europa i del món dedicat exclusivament a l'alimentació ecològica. Compta amb una oferta molt diversa d'empreses, productes i serveis del sector bio i en el seu marc se celebren congressos, conferències, seminaris i workshops sobre qüestions d'actualitat de la producció ecològica. L'edició de 2022, va comptar amb 2.132 expositors de 94 països i més de 24.000 visitants professionals de 137 països.

Biofach, que arriba a la 33a edició, és un aparador de productes ecològics i, a més, un fòrum on posar en comú alternatives al model d'agroindústria convencional.

Catalunya, líder producció agroalimentària ecològica

Amb un volum de negoci de 991 milions d'euros, Catalunya és líder a l'Estat espanyol en indústria transformadora i comercialitzadora de producció agroalimentària ecològica. Segons les dades de l'Informe de la producció agrària ecològica 2021 de la CCPAE, la producció ecològica de Catalunya va créixer durant el 2021, tant pel que fa a productors ecològics (11%), superfície de cultius productius (12%), ramaderia (7%) i agroindústria (10%), una tendència positiva que s'ha consolidat en els darrers anys.

De fet, a Catalunya, la superfície ecològica creix a un ritme superior a la mitjana espanyola i europea. Així, en els darrers 10 anys, la superfície ecològica catalana ha crescut un 207%, mentre que en el mateix període a l'Estat espanyol va ser 48% i a Europa un 60%. D'altra banda, la superfície ecològica catalana representa el 10,5% del total de la superfície ecològica d'Espanya, que actualment és el segon país amb més superfície ecològica d'Europa (per darrera de França) i el sisè del món.

El mercat internacional, una oportunitat per als productors catalans

El destí majoritari de les vendes dels productes ecològics catalans l'any 2021 és mercat intern, amb 394 milions d'euros (el 46% del total). En la resta de l'Estat es van destinar 209 M€ (24%). Les vendes a altres països de la Unió Europea van ascendir a 162 M€ (19%) i l'exportació a països tercers fora de la UE es va elevar a 93 milions d'euros (11%), un 33% més que l'any anterior, segons dades de CCPAE.

Els 255M€ en valor de les exportacions de productes ecològics situarien a Catalunya com el 17è país exportador en aquest segment, per davant de països com Nova Zelanda, Tunísia o el Regne Unit. De fet, les exportacions catalanes van suposar pràcticament el 22% del que es va exportar a l'Estat espanyol l'exercici 2021.

Article: MónSOStenible
Font: ACAAR

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook