Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 13 de juny del 2023

Teresa Jordà deixa la conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per anar a Madrid

La fins ara consellera d'Acció Climàtica, Alimentacio i Agenda Rural Teresa Jordà deixa el govern català per anar de número 2 de la llista d'ERC al Congrés per a les eleccions del 23-J. El president de la Generalitat ha anunciat la substitució de Jordà pel seu número dos, David Mascort, fins ara al capdavant de la Secretaria General d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Aragonès ha aprofitat aquest canvi per remodelar el Govern amb dos canvis més: el del conseller d'Educació, Josep González Cambray, que serà substituit per Anna Simó i el del conseller de Territori Juli Fernández, que és substituït per Ester Capella.
El cap de l'Executiu ha encapçalat aquest dilluns l'acte de presa de possessió d'Anna Simó com a consellera d'Educació; Ester Capella com a consellera de Territori i David Mascort com a conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat aquesta tarda l'acte de presa de possessió dels nous membres del Govern de la Generalitat, als quals els ha agraït la seva voluntat de "fer un pas endavant per servir al país i la seva gent, amb tota la vocació de servei i tota la voluntat transformadora que ens hem d'exigir en un moment com el present".

El cap de l'Executiu ha remarcat que "acabem de superar l'equador de la legislatura i tenim poc més d'un any i mig per endavant". Per aquest motiu, ha dit, "hem de seguir aportant el millor de nosaltres mateixos, amb energia renovada i impulsar les transformacions a què ens vam comprometre, per millorar la vida de la ciutadania i fer avançar el país". També ha alertat que "l'avenç de l'extrema dreta esdevé una amenaça per les institucions catalanes, pels propis drets i llibertats democràtiques."

Durant l'acte, al qual ha assistit tot l'Executiu, el secretari de Govern, Xavier Bernadí, ha fet la lectura del decret de nomenament dels nous membres i, posteriorment, han pres possessió dels càrrecs: la nova consellera d'Educació, Anna Simó i Castelló; la nova consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i el nou conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas.

El cap del Govern també s'ha adreçat als consellers i conselleres sortint, als quals els ha agraït que hagin "assentat els fonaments del canvi que el país necessitava en àmbits tan sensibles, com la transició energètica, l'educació i l'habitatge" i ho hagin fet, ha destacat, "pensant sempre en el millor per al país i la seva gent".

Article: MónSOStenible
Font: gencat

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook