Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 28 de febrer del 2023

Es presenta el projecte d'una nova seu científica de la Fundació Philippe Cousteau a Torroella de Montgrí

L'Espai Ter de Torroella de Montgrí ha acollit aquest matí l'escenificació de la signatura del conveni entre la Fundació Philippe Cousteau, l'ajuntament de Torroella de Montgrí -l'Estartit i la Fundació Mascort segons el qual Torroella de Montgrí acollirà la nova seu cinetífica mundial de la Fundació Mas Cousteau-Unió dels Oceans. El nou centre, d'uns 6000m2, està projectat als terrenys on actualment hi ha el parc d'atraccions Jocs situats a l'entrada del municipi de l'Estartit i sense sortida directe al mar.. La confraria de pescadors artesanals de l"Estartit veu amb bons ulls el projecte, i diu que el seguiran de prop per tal que se'ls tingui en compte.
 -  -  <br />  <br />

Segons han explicat membres de la fundació "Unión de los Oceanos", els pilars de la nova seu Cousteau seran la formació, la investigació i la conservació i un dels primers projectes del nou centre vol ser la recuperació de la foca monjo a les costes catalanes. Aquest centre estarà dirigit per Jaime Rodrigo de Larrucea, advocat especialitzat en Seguretat Marítima, Mediació i Arbitratge, i professor de Dret Marítim a la Universitat Politècnica de Catalunya.

L'acte de presentació del projecte s'ha celebrat a l'Espai Ter del municipi i ha acollit representants de la Fundació Philippe Cousteau, de l'entitat Unión de los Oceanos, de l'ajuntament de Torroella de Montgrí-l'Estartit i de la Fundació Mascort  -  -  <br />  <br />
L'acte de presentació del projecte s'ha celebrat a l'Espai Ter del municipi i ha acollit representants de la Fundació Philippe Cousteau, de l'entitat Unión de los Oceanos, de l'ajuntament de Torroella de Montgrí-l'Estartit i de la Fundació Mascort

Imatge d'una part de la maqueta de la nova seu projectada

Segons expliquen els membres de la Fundació Philippe Cousteau-Unió dels Oceans, i queda recollit en la web de l'entitat, "aquesta seu servirà per, entre altres iniciatives, impulsar l'elecció i la posterior reintroducció d'espècies marines animals i també vegetals en perill d'extinció a tot el món. O bé per a eradicacions, començant per la Caulerpa, una alga invasora que ha provocat la desaparició gairebé total de la posidònia oceànica alterant l'ordre biològic. Es comptarà amb dues zones en forma d'ameba amb tancs d'aigua entre 1.700 i 31.000 litres i envoltades de fossats d'entre 3 i 4 metres de profunditat per a la reproducció d'espècies. Se sumen els tancs de quarantena, l'espai de cultius i prop de dos centenars d'aquaris. S'establirà un espai que servirà com a laboratori de control d'aigües per tal d'analitzar els elements contaminants a les aigües interiors i al mar i l'edifici també tindrà un laboratori de biologia marina. La instal·lació la completaran un auditori polivalent per a exposicions i conferències, el centre documental i un restaurant temàtic, entre d'altres espècies."

"Així mateix, amb la construcció d'aquesta nova seu es donarà continuïtat a diversos projectes d'aquesta fundació, com ara l'organització del Congrés Internacional de Pesca de la Mediterrània, programes de biologia marina als centres educatius i activitats que es desenvolupen de la mà d'altres entitats com per exemple, la facultat de Veterinària de la Universitat de Barcelona o l'Escola de Cinema i Audiovisuals. Servirà també per impulsar l'Institut d'Estudis de la Mar – Philippe Cousteau, que impartirà cursos professionals de marina mercant, fins ara inèdits a la província de Girona"


Article: MónSOStenible
Font: Fundació Philippe Cousteau

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook