Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 18 de juny del 2023

Més de 100.000 persones trien volar amb Combustible Sostenible d'Aviació en un any a Vueling

Més de 100.000 persones usuàries de Vueling han triat volar amb Combustible Sostenible d'Aviació (SAF, per les seves sigles en anglès) durant el primer any del programa de contribució voluntària d'aquesta companyia d'aviació. L'opció de contribuir està disponible durant el procés de reserva del bitllet, i és igualada per Vueling per duplicar la quantitat de SAF subministrada. Durant el primer any d'oferir aquesta opció, que va començar el 14 de juny del 2022, més del 50% de les persones compromeses i que han demanat utilitzar el programa SAF de Vueling tenen entre 35 i 64 anys, el 40% són menors de 34 anys i el 9% són més grans de 65 anys.
La majoria del SAF que fins ara es fa servir es produeix a partir de residus orgànics com restes agrícoles o forestals, residus urbans, plàstics o olis reciclats. Les empreses del sector ja han començat a treballar en la producció de SAF sintètic produït a partir de CO2 capturat de l'atmosfera i hidrogen verd produït a partir d'energies renovables

Vueling, aerolínia pertanyent al grup IAG, revela que més de 100.000 consumidors han optat per contribuir al subministrament de Combustible d'Aviació Sostenible (SAF) el dia del vol, ajudant a la reducció de les emissions de CO2. El SAF (Sustainable Aviation Fuel) és un element crucial per a la descarbonització de l'aviació, ja que redueix les emissions de CO2 un 80% en comparació dels combustibles tradicionals. L'opció de contribuir està disponible durant el procés de reserva del bitllet, i és igualada per Vueling per duplicar la quantitat de SAF subministrada. Això és possible gràcies a l'associació amb Avikor, un servei ofert per Exolum. Al primer aniversari d'aquesta col·laboració, el 14 de juny, Vueling revela alguns dels resultats d'aquesta associació, destacant que més del 50% dels consumidors compromesos i que utilitzen el programa SAF tenen entre 35 i 64 anys, el 40% són menors de 34 anys i el 9% són més grans de 65 anys.

Avikor forma part del sistema d'emissió de bitllets en línia de Vueling, cosa que permet als passatgers contribuir amb SAF a través d'aquesta aliança, a través de la qual ja s'han subministrat més de 145 tones. Aquest èxit ha contribuït a reduir les emissions de fins a 350 tones de CO2, cosa que equival a 30 viatges d'anada entre Barcelona i París Orly o més de 31 entre Barcelona i Roma Fiumicino.

Amb aquestes xifres, Vueling està en vies d'assolir el seu objectiu per al 2030 d'utilitzar un 10% de SAF, gairebé el doble del que exigeix ??la Unió Europea, que és del 6%. Per al mateix any Vueling espera haver subministrat més de 100.000 tones de combustible sostenible anualment. A més, el grup IAG, a què pertany Vueling, va ser el primer del seu sector a comprometre's a aconseguir les zero emissions netes de CO2 per al 2050 en el marc del seu programa Flightpath Net Zero.

Tot i que el SAF ja és una realitat i es pot utilitzar en els avions actuals, encara hi ha alguns reptes quant a la producció. L'empresa advoca per incentivar la producció de SAF per accelerar la descarbonització de l'aviació. En paraules de Franc Sanmarti, Director de Sostenibilitat i Assumptes Governamentals de Vueling: "Des del llançament de la contribució al subministrament de SAF, Vueling ha seguit oferint preus competitius i aplicant alhora l'opció de reduir l'impacte mediambiental de volar, donant suport a la transició cap a un transport neutre en carboni i més sostenible. Tot i això, encara queda molt camí per recórrer, ja que necessitem accelerar la producció de SAF si volem satisfer la demanda del sector a curt i mitjà termini”.

Compromesa amb minimitzar els efectes del canvi climàtic i donar suport al desenvolupament sostenible, Vueling també treballa a través d'altres línies d'actuació principals com l'optimització de rutes en el marc del Cel Únic Europeu i l'eficiència de la flota, amb motors de nova generació, així com la reducció del pes dels avions amb la digitalització de la documentació i l'ús de carros més lleugers, contribuint a reduir les emissions fins a un 20%.

Pel que fa a l'optimització de rutes, Vueling està treballant amb proveïdors de serveis de navegació aèria com ENAIRE i Eurocontrol perquè les rutes de vol siguin tan eficients com sigui possible, cosa que s'estima que reduirà les emissions de CO2 en un 10%. Vueling també està treballant en l'optimització dels moviments a terra i en volar a les altituds i velocitats òptimes per reduir el consum de combustible.

Companyia que pertany al grup IAG, Vueling és una de les principals aerolínies de baix cost a Europa i és clau en la connectivitat a Espanya. A més, és líder a la base principal a l'aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, i en altres mercats importants com la ciutat de Bilbao, o al mercat entre península i les illes Balears i Canàries. Vueling continua apostant pel creixement al mercat internacional a través de la seva inversió a les bases de Londres Gatwick, París Orly, Amsterdam, Florència i Roma. Per a la temporada d'estiu, la companyia compta amb una xarxa de 278 rutes de ràdio curt i mig a Europa, Nord d'Àfrica i el Pròxim Orient, que són operades amb una flota total de 124 avions dels models Airbus A319, A320, A320neo i A321. En matèria de sostenibilitat i com a part d'IAG, el compromís amb el medi ambient és absolut, i la companyia s'ha compromès a assolir les zero emissions netes de carboni el 2050 a través de la implementació de l'estratègia FlightPath Net Zero, ia operar el 10 % dels vols amb combustible d'aviació sostenible l'any 2030.

 

Article: MónSOStenible
Font: Vueling

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook