Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 25 d'abril del 2023

El canal d'Urgell tanca l'aixeta

La Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell tanca el regadiu del canal principal de la infraestructura a causa de la falta de reserve als embassaments d'Oliana i Rialb per la sequera i l'estat d'emergència que viu la conca del riu Segre. Es tracta d'una decisió inèdita que suposa acabar de forma anticipada la campanya de reg a l'abril, quan tot just fa un mes que va començar. El canal d'Urgell tanca així al regadiu amb la incertesa de si es podrà reprendre la campanya abans del setembre
El Canal d'Urgell, que subministra aigua a bona part dels camps lleidetans, tanca l'aixeta aquest dimarts. Unes 50.000 hectàrees de cultius de l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Noguera, les Garrigues i el Segrià es veuen afectades per aquest tancament i s'estima que hi haurà pèrdues milionàries. Encara que plogui, els regants no saben si la campanya es podrà reprendre abans del setembre ja que l'aigua que queda és per abastaments de la població, indústria i ramaderia.

Aquesta és la primera vegada que es pren una mesura tant dràstica. Amb aquest tancament, el reg s'atura cinc mesos abans del que és habitual.

La situació de sequera ha obligat als pagesos de la zona a canviar el tipus de cultius i derivar cap a conreus més de secà.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook