Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 13 d'abril del 2023

Més aigua regenerada per augmentar la dotació i la suficiència d'aigua de la regió de Barcelona

La sequera persistent fruit del canvi climàtic que pateix Catalunya ha portat al Govern a projectar l'acceleració de les obres de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable del Besòs amb una inversió de 25 milions d'euros. Una actuació que ha de permetre augmentar els litres d?aigua regenerada per incrementar l?autosuficiència hídrica de la regió de Barcelona. El president de la Generalitat Pere Aragonès i la consellera d'Acció Climàtica Teresa Jordà han visitat aquest dimecres les obres d'aquesta estació de tractament que ha de possibilitar augmentar la quantitat d'aigua regenerada multiplicant-la per quatre.
 
 -  -  <br />  <br />

El Govern preveu destinar 25 milions d'euros extra (MEUR) a l'ampliació de l'estació de tractament d'aigua potable (ETAP) de l'aqüífer del Besós per poder quadruplicar l'aigua potable que produeix. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una visita a les obres. Actualment aquesta planta potabilitza 200 litres per segon i amb una primera ampliació que es preveu que acabi a finals de juny s'arribarà als 400 l/s. Ara el Govern ha anunciat una nova actuació a l'ETAP que permetrà produir fins a 860 l/s d'aigua potable per a la ciutat de Barcelona i voltants a finals del 2023


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha anunciat aquest migdia que el Govern "accelera les obres de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable del Besòs", per tal "d'incrementar l'autosuficiència hídrica de tota la regió de Barcelona". Aquesta estació, ha explicat el cap del Govern, permet produir en aquests moments 200 litres per segon d'aigua regenerada, i "amb la inversió de 25 milions d'euros que avançarà l'Agència Catalana de l'Aigua doblarem els litres fins a 400 a finals de juny i quadruplicarem els litres per segon fins als 860 litres a finals d'anys". Pere Aragonès ha fet aquestes declaracions en el decurs de la visita que ha realitzat aquest migdia a aquesta infraestructura, acompanyat de la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura. L'Estació de Tractament d'Aigua Potable del Besòs és una estació estratègica que permet "recuperar el rec comtal" , en una acció conjunta amb Aigües de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Per al cap de l'Executiu, actuacions com aquestes són "el camí i la solució" per combatre la sequera que estem patint, i que ha insistit "és el principal problema que té ara Catalunya i que requereix mesures urgents". Aragonès ha recordat que el Govern té previst "invertir 700 milions d'euros en diferents infraestructures i de millora de la xarxa", amb una visió "a curt termini i mig termini, com les obres que hem visitat avui, i a llarg termini amb una nova forma de gestió de l'aigua i una nova forma també d'entendre les activitats intensives enaquest àmbit que fem sobre el territori".

El president ha destacat, entre aquestes línies de millora de les infraestructures, les que s'estan realitzant també a l'estació de tractament d'aigua potable del Llobregat; l'ampliació de la dessaladora de la Tordera i el projecte d'una nova dessaladora a la conca del Foix.

Aragonès ha insistit en què el canvi climàtic "ens aboca a una nova situació estructural en què la manca d'aigua serà la nova realitat que afrontarem en les properes dècades". Per això, ha assegurat "ens hem de preparar per una nova etapa, per una manera diferent de la gestió de l'àmbit d'aigua, i per a la qual tenim les decisions ben enfocades i el full de ruta traçat".


Article: MónSOStenible
Font: ACAAR i Agències

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook