Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 4 de maig del 2023

Més de 300 expositors a la fira BioCultura 2023 que es celebra a Barcelona fins aquest diumenge

El saló BioCultura ha obert les seves portes amb una oferta de més de 20.000 referències d'aliments ecològics, cosmètics eco-naturals, moda sostenible, i una infinitat de productes i serveis per promoure nous estils de consum i de vida capaços d'aturar els principals problemes que assolen a la Humanitat i a tota l'ecosfera. La fira compta amb una programació paral·lela de 350 activitats, com l'OrganicFit, espai dedicat a l'exercici i moviment orgànic, el showroom de la Plataforma EcoEstÉtica, de cosmètica ecocertificada, el Festival Ecològic de la Infància MamaTerra, el Manicomi, un espai de música i cultura per a la reflexió i el diàleg, les jornades professionals o les ponències de doctors i especialistes entre moltes altres. La reducció de residus també forma part del pla de sostenibilitat de la fira amb l'objectiu de reduir la seva petjada de carboni i contribuir a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible nº 12 sobre la producció i el consum responsable, en concret a l'objectiu 12.5 sobre la disminució de la generació dels residus.
La reducció de residus és un dels grans reptes ambientals que es planteja la fira BioCultura aquest any. Per això, les accions que es duen a terme formen part de compromís de l'Associació Vida Sana dins la Taula Plàstic Zero impulsada per l'Ajuntament de Barcelona. L'edició passada de la fira es va fer un diagnòstic per conèixer el tipus d'envasos que principalment es fan servir i es va fer una actuació per a reduir els envasos d'un sol us a la zona de showcooking, amb la compra de vaixella reutilitzable i l'ús d'un rentaplats durant la fira. -  -  <br />  <br />
La reducció de residus és un dels grans reptes ambientals que es planteja la fira BioCultura aquest any. Per això, les accions que es duen a terme formen part de compromís de l'Associació Vida Sana dins la Taula Plàstic Zero impulsada per l'Ajuntament de Barcelona. L'edició passada de la fira es va fer un diagnòstic per conèixer el tipus d'envasos que principalment es fan servir i es va fer una actuació per a reduir els envasos d'un sol us a la zona de showcooking, amb la compra de vaixella reutilitzable i l'ús d'un rentaplats durant la fira.

BioCultura és la fira de productes ecològics i consum responsable més gran de l'estat i reunirà aquest any uns 300 expositors dedicats als sectors d'alimentació bio, cosmètica ecològica, moda sostenible, casa sana, turisme responsable, energies renovables, mobilitat sostenible, artesanies i ONG's. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 250 activitats i s'esperen uns 50.000 visitants.Aquest any s'estrenen noves propostes per reduir els residus a BioCultura que formen part del compromís amb la Taula Plàstic Zero de l'Ajuntament de Barcelona i del Pla de Sostenibilitat de la fira

La reducció de residus és un dels grans reptes ambientals que es planteja la fira BioCultura aquest 2023. Per això, les accions que es duen a terme formen part de compromís de l'Associació Vida Sana dins la Taula Plàstic Zero impulsada per l'Ajuntament de Barcelona. L'edició passada de la fira es va fer un diagnòstic per conèixer el tipus d'envasos que principalment es fan servir i es va fer una actuació per a reduir els envasos d'un sol us a la zona de showcooking, amb la compra de vaixella reutilitzable i l'ús d'un rentaplats durant la fira.

En aquest nova edició es portaran a terme quatre actuacions dirigides tant a les empreses expositores com al públic visitant

La primera, i seguint la feina iniciada l'any passat, consisteix en l'elaboració d'una guia de bones pràctiques per a facilitar que les empreses expositores redueixin els envasos d'un sol ús en les degustacions. La Llei de Residus i Sòls Contaminants per a una Economia Circular obliga a etiquetar els recipients que contenen plàstic, també aquells que aparentment semblen de paper. L'objectiu de BioCultura és que a partir del 2024 ja no es faci servir cap envàs d'un sol ús que contingui plàstic. Per això, la guia també inclou un llistat d'empreses on aconseguir recipients de paper 100%, inclús per a les begudes calentes.

La segona acció consisteix en la instal·lació de dues fonts d'aigua a les zones de descans de la fira per tal que els visitants i expositors puguin beure i omplir les seves ampolles reutilitzables.

La proposta es completa amb dues activitats educatives dirigides al públic visitant:

Una gimcana familiar "A la recerca del residu zero" consistent en un conjunt de preguntes a respondre que condueixen a diferents punts de la fira i a estands d'empreses expositores relacionades amb la reducció de residus. La gimcana es podrà realitzar el dissabte i el diumenge i, cada dia, a les 18h, hi haurà un sorteig d'un lot de productes residu zero entre les persones participants
Tallers en l'espai infantil Mamaterra per tal que els infants puguin aprendre la importància de reduir l'ús del plàstic. Durant el taller se'ls ensenyarà, de manera lúdica, a diferenciar els gots de paper que incorporen plàstic dels que estan fets de paper 100%.
Article: MónSOStenible
Font: CCCPAE, BioCultura/Vida Sana

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook