Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 12 d'abril del 2023

Destruir el planeta és un crim. We Move Europe s'afegeix a la petició de Stop Ecocide per incloure els delictes mediambientals a la Directiva Europea

El moviment ciutadà europeu We Move Europe s'ha afegit a la campanya impulsada per Stop Ecocide que busca el reconeixement de l'ecocidi com un crim internacional i demana que es reconegui com un delicte a la Directiva europea, el que suposaria donar suport i reforçar les lleis ambientals existents a tots els Estats membres de la Unió Europea, creant una línia vermella ei l'activitat econòmica i potenciar un canvi estratègic positiu innovant tant en política com en la indústria. Amb la recollida de signatures, We Move Europe s'incorpora a la campanya per què la Cort Penal Internacional reconegui l'ecocidi en la seva jurisdicció.
La campanya plantejada per We Move Europe "Destruir el planeta és un delicte", que vol recollir un mínim de 150.000 signatures, demana a la UE que reconegui l'ecocidi com a delicte a la seva Directiva sobre delictes mediambientals, i recorda que els delictes mediambientals tenen un impacte global i traspassen les fronteres, així que la UE i els seus Estats membres també s'han de comprometre a pressionar perquè la Cort Penal Internacional reconegui l'ecocidi a la seva jurisdicció.

Fem que malmetre el planeta sigui delicte!

"Fem que les accions que perjudiquen el planeta, conegudes col·lectivament com a «ecocidi», es tipifiquin com a delictes". Aquesta és la crida que fa el moviment ciutadà We Move Europe que recorda que l'ecocidi inclou qualsevol activitat humana que faci malbé o destrueixi l'entorn a gran escala, com els abocaments de petroli, la desforestació o la contaminació del sòl. We Move Europe diu que s'ha d'evitar que la indústria petroliera continuï destrossant el planeta abans que sigui massa tard. En aquest sentit recorda que les persones que ens representen al Parlament Europeu aviat votaran per reformar les lleis i decidir quins actes es consideren delictes mediambientals. És per això que es treballa per que l'ecocidi es pugui incloure en aquesta reforma. I és per això que han engegat la campnaya de difusió i de recollida de signatures.

La campanya "Destruir el planeta és un crim" s'afegeix a d'altres campanyes que te en marxa el moviment We Move Europe com "Protegim la natura, no els beneficis empresarials", "No més productes a la UE a costa d'arrassar boscos", "Fora les patents de llavors: que els ministeris aclareixin les lleis", "la UE ha de protegir els boscos, no cremar-los per obtenir energia" o "La justicia és un be comú", entre d'altres.

WeMove Europe és una organització independent sense afiliació amb cap empresa, govern o institució estatal. És comunitat que impulsa:a transformar Europa en un lloc millor. Lluita per la igualtat, la sostenibilitat i la democràcia.  ,

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook