Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 24 d'octubre del 2022

Hi ha un Dia Internacional contra el Canvi Climàtic?

El Dia Internacional contra el Canvi Climàtic per alertar la comunitat mundial sobre els efectes nocius i devastadors del canvi climàtic es celebra el 24 d'octubre tot i que aquesta efemèride no ha estat proclamada oficialment per l'Organització de les Nacions Unides, l'ONU, que sí va proclamar el 26 de març com a Dia Mundial del Clima a la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, el 1992, coneguda com a Cimera de la Terra de Rio de Janeiro.. En qualsevol cas, l'ONU dona suport a la iniciativa de generar accions per contrarestar el canvi climàtic, sigui quina sigui la data per a fer-ho. De fet, la lluita contra el canvi climàtic és el repte més gran al que s'enfronta la humanitat. Actualment, la contaminació generada per l'activitat humana ha accelerat el procés de canvi climàtic a una velocitat alarmant a causa de l'emissió dels gasos d'efecte hivernacle generats per factors com ara la crema de combustibles fòssils, l'ús del sòl, l'ús de l'energia i les activitats industrials. Aquests gasos ocasionen un increment de les temperatures generant el fenomen de l'escalfament global, causant del canvi climàtic.
Alguns dels efectes a nivell global són l'increment de les temperatures mitjanes, l'augment del nivell del mar, el desglaç en general i dels pols en especial o l'augment d´esdeveniments climàtics extrems com les sequeres, els incendis o les inundacions.

Davant del fenomen del canvi climàtic es requereixen dues accions fonamentals:
  • Mitigació: fer el que estigui a les nostres mans, com a individus i com a societat, per minimitzar l'ascens de les temperatures amb tot tipus d'accions i actituds.
  • Adaptació: ser conscients del que tenim i del que tindrem i adaptar-nos a la nova situació amb perspectiva de futur, no per recuperar o mantenir el passat, sinó per estar preparats pel que vindrà, en tots els aspectes.
Deu accions amb impacte que es poden fer per reduir el canvi climàtic
Estalviar energia a casa.
Agafar menys el cotxe
Menjar més vegetals.
Considerar els nostres desplaçaments.
Malvaratar menys menjar.
Reutilitzar, reparar i reciclar
Canviar el tipus d'energia de casa i passar-nos a l'energia verda i renovable
Canviar a un cotxe elèctric.
Triar productes ecològics.
Expressar les opinions
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook