Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 19 de novembre del 2021

Som Natura!, una cançó col.lectiva ecologista amb la participació de grans noms de l'escena musical

'Som Natura!' és una composició que ens recorda que formem part de la natura, que no hem de viure d'esquena a aquesta idea ni maltractar-la.. La composició és obra del músic, periodista i activista cultural Lluís Marrasé, i a la cançó participen Lluís Llach, Gerard Quintana, Pep Sala, Natxo Tarrés, Lídia Pujol, Suu, Koko-Jean Davis, Jofre Bardagí, Sicus Carbonell, Carme Canela, Sara Pi, Marc Martínez, Montse Castellà, Magalí Sare, Txell Sust, Guillem Solé (Buhos), Sílvia Comes, Mònica Green, Mone, Lluís i Joan Fortuny (Companyia Elèctrica Dharma) i l'irlandés Donovan, cantant per primer cop en català
 -  -  <br />  <br />

La totalitat de la recaptació generada per la cançó es destina íntegrament a la veterana entitat ecologista Depana (Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natura)

Després de la decepció de la COP26, el món de la música continua reivindicant el compromís amb l'ecologia i alerta sobre els perills del canvi climàtic. 'Som Natura!' és el single col·lectiu que neix com a protesta contra el projecte d'ampliació de l'aeroport de El Prat de Llobregat (Barcelona). Però no sols denuncia aquest fet sinó també el patiment global a què està sotmès el planeta. Les conseqüències mediambientals actuals i les anunciades per la pròpia ONU al seu demolidor informe, també hi són molt presents. Lluís Marrasé (expresident de l'Associació de Cantants, Creu de Sant Jordi, Premi Barnasants a l'Activisme Cultural) és l'impulsor de la iniciativa 'Som Natura!' i l'autor de la peça col·lectiva i el videoclip que s'acaba de presentar.

Sorgida del rebuig a l'ampliació de l'aeroport de Barcelona-El Prat i l'atemptat que suposaria contra la biodiversitat del Delta de Llobregat, ha aplegat més de vint artistes, així com la Coral Infantil Vozes, formada per nenes i nens en risc d'exclusió social.

Artistes reconeguts de l'escena rock, pop, soul, r&b, jazz i cançó d'autor s'han sumat a aquest tema i projecte: Lluís Llach, Gerard Quintana, Pep Sala, Natxo Tarrés, Lídia Pujol, Suu, Koko-Jean Davis, Jofre Bardagí, Sicus Carbonell, Carme Canela, Sara Pi, Marc Martínez, Montse Castellà, Magalí Sare, Txell Sust, Guillem Solé (Buhos), Sílvia Comes, Mònica Green, Mone, Joan i Lluís Fortuny (Companyia Elèctrica Dharma). També cal destacar la participació de la llegenda del folk rock internacional creador del rock psicodèlic, l'irlandès Donovan que per primer cop canta en català.

'Som Natura!' és una composició que ens recorda que formem part de la natura, que no hem de viure d'esquena a aquesta idea ni maltractar-la. El vídeo de la cançó col·lectiva està ja ha sobrepassat les 8000 visualitzacions a YouTube

La direcció musical de 'Som Natura!' pertany a Joan Vinyals (director musical de Joan Perro/Santiago Auserón), els arranjaments de corda són de Joan Albert Amargós (Premi Nacional de Música, Premi Ciutat de Barcelona, Millor Disc de l'Any), el piano i les bases rítmiques de Josep Mas 'Kitflus' (director musical de Joan Manuel Serrat) i la direcció vocal de l'actriu i cantant Mone Teruel.

"L'amenaça de l'ampliació de l'aeroport de Barcelona-El Prat i, conseqüentment, la devastació de l'estany de la Ricarda i de bona part del que queda del Delta del Llobregat, ha estat "aparcada". No enterrada, com voldríem, tinc el convenciment que quan se'ls presenti l'oportunitat no dubtaran a tornar-la a treure a la llum,” explica l'impulsor de la proposta, Lluís Marrasé.

De fet, AENA no dóna per finalitzat el projecte sobre el futur de l'aeroport del Prat i en prepara una proposta alternativa, així que la difusió d'aquest projecte continua sent imprescindible.Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook