Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 10 d'agost del 2022

Nova cabana per a la vigilància de ramats en la zona de presència permanent d'os bru

El programa de prevenció té com a estratègia principal l'agrupament de diferents ramats locals i particulars en una sola ramada durant els mesos que el bestiar és a la muntanya amb l'objecte de concentrar esforços d'infraestructures i vigilància per poder protegir els animals les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana. Els pastors, contractats pel Departament, s'encarreguen de dirigir el bestiar durant el dia. La seva tasca és realitzar un bon pasturatge del bestiar, controlar l'estat sanitari dels animals i aplicar mesures de prevenció per reduir al màxim els possibles danys d'os, com ara el tancament nocturn del bestiar en pletes electrificades prop d'on pernocta el pastor, amb la presència de gossos de protecció de ramats
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha instal·lat una nova cabana transportable a la muntanya de Tavascan per donar servei als pastors que realitzen el servei de vigilància i pasturatge dels ramats en Zona de Presència Permanent d'os bru. La nova cabana, amb capacitat per a dues persones, té unes dimensions de 9,72 metres quadrats i està ubicada sobre uns fonaments construïts amb pedra de la zona. Es tracta d'una construcció adaptada a la climatologia d'alta muntanya, formada per tres mòduls d'1,2 metres de llargada per 2,7 d'ample i 2,8 d'alçada. És completament desmuntable i transportable. Això permet reubicar-la a qualsevol altre indret, si cal. Disposa de cuina i llum amb plaques solars.

La construcció de la cabana, incloent el seu transport fins a la muntanya, ha tingut un cost d'uns 54.000 euros.

El Departament disposa de tres cabanes bioclimàtiques més (una s'està reparant després de patir danys durant l'hivern i serà reinstal·lada l'any vinent), i d'altres construccions i caravanes per allotjar els pastors que fan les tasques de vigilància dels ramats.

 

Article: MónSOStenible
Font: ACAAR

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook