Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 2 de març del 2023

En ple context de sequera, es constitueix la Taula Social del Canvi Climàtic de Catalunya

La Taula Social del Canvi Climàtic, que es constitueix en plena situació d'excepcionalitat per un dels efectes del canvi climàtic a Catalunya com és la sequera, està integrada pel Govern i les entitats i organitzacions més representatives del teixit social, econòmic i ambiental de Catalunya amb l'objectiu de compartir reptes i solucions davant el canvi climàtic. Es tracta d'un òrgan consultiu, de participació i d'assessorament previst en la Llei del canvi climàtic i que canalitzarà la participació, la informació i la consulta de les entitats sobre les polítiques climàtiques.
 -  -  <br />  <br />

La presidència de la Taula, que s'ha reunit per primera vegada a l'espai Bital de l'Hospitalet de Llobregat, l’assumeix la consellera Jordà. I també s’han conformat cinc vicepresidències en representació de diferents departaments de la Generalitat. Quatre més han correspost als àmbits de l’Administració local, del sector empresarial, de les organitzacions sindicals, i de les entitats ecologistes i de defensa ambiental

Donada la situació d'exceppcionalitat per sequera a bona part de Catalunya, un dels efectes més evidents del canvi climàtic a la regió mediterrània, la sessió inaugural de la Taula s’ha dedicat a què cadascuna de les 65 vocalies participants expliqués la seva visió sobre els reptes climàtics als que cal fer front i les solucions que proposen per adaptar el país als nous escenaris. Ho han fet representants de l’Administració local; associacions sectorials en l’àmbit de la indústria; sector primari; sector energètic; àmbit de la mobilitat; sector de la construcció; entitats ecologistes i de defensa ambiental; associacions empresarials; organitzacions sindicals; entitats del sector de la recerca; àmbit de comerç i consum; sector turístic; àmbit de la salut; col·legis professionals; àmbit social i veïnal; àmbit educatiu; sector pesquer i de les activitats marítimes; sector financer; i mitjans de comunicació. També hi ha tres vocalies més que han estat nomenades per la consellera Jordà d’entre persones expertes de reconegut prestigi en àmbits rellevants relacionats amb el canvi climàtic: Anna Pérez Català, Marta Torres Gunfaus i Alba Cabañas Varales.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, juntament amb la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha encapçalat aquest dijous a la tarda la reunió constitutiva de la Taula Social del Canvi Climàtic. I ha posat de relleu que la constitució d’aquest nou òrgan “és una mostra més que aquest 2023 serà l’any del desplegament de la Llei del Canvi Climàtic”.

Assemblea Ciutadana, la propera tardor


En el transcurs de la reunió, la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas i López, ha parlat del llenguatge i les evidències del canvi climàtic. La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mireia Boya i Busquet, ha exposat diferents dades i indicadors i ha presentat l’Assemblea Ciutadana pel Clima, que estarà integrada per més de 100 persones, seleccionades per constituir una mostra representativa de la població catalana, d’acord amb criteris d’estratificació socioeconòmics i territorials.

Article: MónSOStenible
Font: ACAAR

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook