Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 16 de maig del 2023

Restaura Posidonia Eivissa, una manera de fer turisme a Eivissa restaurant-ne l'entorn natural

Reinventar el turisme a Eivissa i viatjar aquest estiu a l'illa per contribuir a la conservació de la Posidònia. Aquest és l'objectiu de la Fundació Blue Life (Eivissa Sostenible), que ha iniciat el seu nou projecte Restaura Posidonia Eivissa, per contribuir a la conservació i la restauració de les praderies de Posidonia i els fons coral·lígens del Mediterrani i, especialment, de les illes Pitiüses.
La Fundación Blue Life (Eivissa Sostenible) ha presentat aquest dimarts 16 de maig al Passeig de Ses Figueretes (Eivissa) un projecte pilot que busca fomentar el turisme regeneratiu de les praderies de Posidònia. “Restaura Posidonia Ibiza” és un projecte pioner a Espanya i el seu objectiu principal és incentivar la participació ciutadana per restaurar les praderies de Posidonia i els fons coral·lígens del Mediterrani entre 2023 i 2028. “La participació ciutadana és imprescindible en aquests projectes. És molt important l'educació, que la ciutadania entengui que amb petits gestos es pot contribuir al medi ambient. I que també el turisme és una manera daconseguir-ho. De manera individual és impossible arribar a fer aquesta feina”, declara Óscar Caro, president de la Fundació Blue Life (Eivissa Sostenible).

Es tracta d'un pla en què Blue Life treballa més de tres anys. Segons Òscar Caro, president de la Fundació Blue Life, la iniciativa també contribueix a la diversificació de l'oferta turística d'Eivissa, les Illes Balears i Espanya, possibilitant la generació de treball i activitat, afavorint la cohesió territorial i propiciant la desestacionalització de l'oferta complementària de la destinació. En definitiva, “això aporta un nou model turístic i ajuda a fer que la marca Espanya s'associï a alguna cosa més que sol, platja i lleure. Afavoreix la vinculació del nostre país a la protecció del medi ambient i, especialment, del medi marí. També ajuda a impulsar l'economia blava”.

El projecte Blue Life a prova

Per començar la iniciativa, el mateix matí de la presentació s'ha portat a terme una recollida de fruits de Posidònia Oceànica al Port de Sant Miquel, de la mà d'un conjunt de voluntaris. La recollida ha comptat amb la guia de Jorge Terrados, biòleg i investigador de CSIC-IMEDEA. Aquest ha estat l'inici del projecte amb què es pretén “reforestar les parts de la praderia afectades pel pas de l'home. L'objectiu, a més de l'acte en sí, era part del projecte. Les llavors dels fruits que hem recollit es passarem a aquaris perquè germinin i, més tard, plantar-les al nostre fons”, explica Caro.

Per concloure, ha tingut lloc el Fòrum sobre Cultura Regenerativa, Turisme i Sostenibilitat, celebrat al Passeig de Ses Figueretes, Eivissa. S'hi ha presentat el projecte Restaura Posidonia Eivissa i s'han donat a conèixer els seus objectius a un públic que s'ha mostrat “molt content de poder veure la feina que realitzem, recolzar-ho i participar-hi”. A aquest acte han acudit personalitats com Rafael Muela, Gerent de la Fundació Real Betis Balompié, Jorge Terrados, biòleg i investigador de CSIC-IMEDEA, Ana Muñoz Llabrés, Sotsdirectora General en Desenvolupament i Sostenibilitat Turística de la Secretaria d'Estat de Turisme i Oscar Caro , president de la Fundació Blue Life (Eivissa Sostenible).

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook