Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 5 de març del 2024

Barcelona vol ampliar la xarxa de refugis climàtics i fa una crida a la població per trobar nous espais

Per tal d'ampliar la xarxa de refugis climàtics existents a la ciutat de Barcelona, l'ajuntament de la capital catalana fa una crida per cercar nous espais, també de caràcter privat, que puguin esdevenir refugis climàtics de cara al proper estiu. Aquest any, que es preveu especialment calorós i davant l'emergència també per sequera, es vol ampliar aquesta xarxa i procurar una cobertura màxima amb opcions de proximitat a tots els veïns i veïnes de la ciutat. Les persones interessades en oferir un espai privat com a refugi climàtic estan convidades a assistir a una xerrada informativa aquest mes de març.
L'ajuntament de Barcelona convida a les persones que volen oferir un espai com a refugi climàtic, a una sessió informativa telemàtica el dimecres 6 de març de 17 a 18 h amb la finalitat de resoldre dubtes, respondre qüestions i compartir experiències i aprenentatges d'altres refugis de la xarxa

Els refugis climàtics són espais que, davant l'exposició a una calor excessiva o a temperatures fredes, proporcionen confort tèrmic a la població mentre mantenen altres usos o funcionalitats. Actualment, a Barcelona hi ha més de 230 refugis climàtics. Es tracta de biblioteques, museus, centres cívics, casals de gent gran, complexos esportius, parcs i jardins i patis d'escoles, entre d'altres. Tots tenen un espai habilitat i accessible on es pot accedir gratuïtament per estar confortable a nivell tèrmic, beure aigua i descansar.

Aquest any, que es preveu especialment calorós i davant l'emergència també per sequera, es vol ampliar aquesta xarxa i procurar una cobertura màxima amb opcions de proximitat a tots els veïns i veïnes de la ciutat. És per això que l'Ajuntament fa una crida per cercar nous espais també de caràcter privat que puguin esdevenir refugis climàtics.


Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook