La Campanya Contra el Quart Cinturó anuncia una gran manifestació pel diumenge 26 de febrer

Després que divendres passat es celebressin concentracions a les tres capitals vallessanes (Sabadell, Terrassa i Granollers) en contra del Quart Cinturó arran de l'anunci fet pel president Aragonès de cedir a la proposta del PSC per tal de desbloquekar la negociació dels pressupostos i que aquest dilluns es reunissin a Sabadell gairebé un centenar de representants d'entitats i grups polítics contraris a la represa del projecte del Quart Cinturó, aquest dimecres la Campanya Contra el Quart Cinturó ha anunciat la convocatòria d'una gran manifestació a Sabadell el proper diumenge 26 de febrer. L'anunci, que compta amb el suport del centenar d'entitats que integren la Campanya Contra el Quart Cinturó, però també de formacions polítiques com la CUP i d'altres entitats del territori, arriba el mateix dia que el govern català ha anunciat l'acord d'ERC amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos. Justament, la CCQC també ha anunciat que demanarà una reunió amb el president Aragonès a més d'iniciar actuacions administratives i jurídiques per evitar la construcció del Quart Cinturó.

[foto]

La Campanya Contra el Quart Cinturo ha realitzat una roda de premsa aquest dimecres a la tarda al pavelló Can Balsach de Sabadell on també ha anunciat actes informatius als barris i municipis afectats per la construcció d’aquesta via, també anomenada B-40 o Ronda del Vallès.

La CCQC compta amb el suport de les associacions i entitats que l’integren, però també d’altres entitats i formacions polítiques els representants de les quals es van trobar aquest dilluns al vespre a Sabadell per organitzar  actuacions i accions per aturar la construcció de nous trams d’aquesta via. De fet, la data del 26 de febrer per a la manifestació va sorgir en aquesta trobada.

La Campanya Contra el Quart Cinturó també ha emès un comunicat en el que recorda que “La Ronda Nord de Sabadell i Terrassa és part del Quart Cinturó. No ens enganyem, el territori no pot ser moneda de canvi de l’acord del Pressupost” i explica que “davant el despropòsit ambiental que va representar l’aprovació el passat dijous al Parlament de Catalunya, de la proposta de moció del Quart Cinturó, ratificat avui mateix amb l’Acord d’ERC-PSC-PSOE dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya, que diu “Fer efectiu, dins del primer trimestre de 2023, amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana el conveni d’acord i finançament que garanteixi la redacció del projecte de la Ronda Nord dels sistemes urbans de Terrassa, Sabadell i Castellar” per la millora de la mobilitat al Vallès Occidental i amb el Baix Llobregat”, es confirma clarament que sota el nom de Ronda Nord de Terrassa i Sabadell, s’impulsa un nou tram del projecte del Quart Cinturó del Baix Llobregat al Vallès”  La CCQC denuncia un “xantatge ambiental aprofitant el debat del pressupost” i diu que “aquest “acord” mostra, una vegada més, com des de l’àmbit polític es posen els interessos partidistes i econòmics d’uns pocs per damunt de les polítiques que garanteixin l’interès general i el futur de les persones i del país, acceptant xantatges amb projectes que comporten efectes devastadors i irreversibles per al país, com el Quart Cinturó, l’ampliació de l’aeroport del Prat i el complex turístic i ludòpata Hard Rock”

El comunicat continua dient que “s’ha generat un soroll polític i mediàtic mancat de qualsevol tipus d’argumentació, de credibilitat i ple d’elements de desinformació i manipulació, confonent de manera interessada noms com B-40, Ronda del Vallès, Ronda Nord Terrassa a Sabadell,… quan en realitat el que volen és impulsar el Quart Cinturó volent evitar-ne el nom per impopular”

La CCQC afirma que “si és veritat que aquest projecte no és Quart Cinturó, l’estat està obligat de desprogramar tota la seva planificació i eliminar totes les reserves viàries als plans urbanístics” i afirma que “darrere la moció aprovada al Parlament no hi ha res. Ni projecte, ni dotació pressupostària ni traspàs de competències i, per no haver-hi, ni tan sols hi ha traçat definit. El projecte del Quart Cinturó continua sent poc més que una mera proposta insolvent.” Els representants de la CCQC també asseguren que “la redacció del nou estudi informatiu del Quart Cinturó que va adjudicar el Govern de l’estat el 2017 no ha passat encara ni el tràmit d’informació pública. És més, l’expedient ambiental d’aquest estudi va caducar i el procés de redacció i tramitació s’hauria d’iniciar de nou, redactar-lo i seguir tota la tramitació administrativa, que podria durar anys i acabaria impugnada a la jurisdicció contenciosa administrativa, on sol·licitaríem mesures cautelars de paralització de les obres tal com es van atorgar pel perllongament de la C-32”

Des de la plataforma ecologista afirmen que “si l’hem aturat durant 30 anys, seguirem aturant-lo” i que “la Campanya porta 30 anys defensant un nou model de mobilitat d’acord amb els reptes actuals, tot prioritzant el transport públic i la protecció del territori.”. i que les entitats del territori  des del Penedès fins al Montseny, scontinuaran lluitant.

 

Comparteix-me:

Estem treballant per un nou monSOStenible

Quan falta poc més d’un mes pel del Dia del Medi Ambient d’aquest 2024 i després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15...

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...

BioCultura aterra a Barcelona aquest mes de maig

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà aquest mes de maig la 30a edició de la fira BioCultura, la mostra de productes ecològics i consum responsable més gran de l'estat...