Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 6 de setembre del 2010

Lleida acull el IX Congrés de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica

La ciutat de Lleida acollirà, entre el 5 i el 9 d'octubre, la novena edició del Congrés SEAE (Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica). La mostra busca la promoció de l'agricultura biològica com a garantia de qualitat i de seguretat alimentària en front de l'agricultura que utilitza productes químics. La fira, que es celebra cada dos anys i està organitzada per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), aterra per primera vegada a Catalunya i ha triat la ciutat de Lleida per la tradició agrícola del seu territori. En el marc de la Fira, l'IRTA ofereix un taller de fructicultura ecològica.
En el marc del IX Congrés SEAE tindrà lloc el dia 5, un taller de fructicultura ecològica organitzat per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), i dirigit a tècnics i agricultors interessants en el maneig de fruiters en agricultura ecològica.

En aquest taller hi participarà bona part de les persones que actualment estan treballant en fructicultura ecològica a Catalunya: Simó Alegre (IRTA) i Georgina Alins (IRTA) en temes de producció, Laia Viñas (ADV Ecològica de Ponent) i Andreu Vila (ADV de Fruita del Baix Llobretat) en aspectes relacionats amb la sanitat vegetal, Gemma Echeverría (IRTA) en qualitat de la fruita. i Josep Usall (IRTA) en patologies de postcollita.

El taller de fructicultura tindrà una durada de 7 hores durant les quals es donarà a conèixer les particularitats del cultiu de fruiters, posant èmfasi en temes productius com el disseny de la plantació, l'elecció de les varietats més adequades per a ser cultivades, i el control de les diferents plagues i malalties que afecten els fruiters. Així mateix, es donarà les bases per tal de saber reconèixer els matisos organolèptics de la fruita.

El maneig de fruiters inclou aspectes tant de producció com de conservació i, per tant, també s'explicarà les principals pautes per al maneig de les patologies típiques de postcollita. Finalment, el taller conclourà amb una visita a camp per tal de poder veure in situ diferents exemples de finques de fruiters cultivades en agricultura ecològica.
Article: Redacció
Font: SEAE, Departament de Medi Ambient, Agències

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook