Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 18 de maig del 2018

Primer simpòsi de medi ambient a l'ICTA de la UAB

La Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma ha acollit el primer Simposi de Primavera organitzat per l'Institut de Ciències i Tecnologies Ambientals, que ha abordat, de manera transversal i des de les diferents disciplines que es treballen a l'ICTA, alguns dels reptes ambientals i de sostenibilitat actuals, sobretot el canvi climàtic i les conseqüències de l'escalfament global.
 -  -  <br />  <br />
 

Més de 120 científics internacionals, molts d'ells membres de l'ICTA, el centre de recerca que estudia el medi ambient i les causes dels problemes ambientals, han participat aquest dimecres i dijous 16 i 17 de maig, en una trobada en la què s'han exposat les principals novetats de les investigacions que sota el paraigües de l'ICTA s'estan portant a terme des de diferents àmbits del coneixements, però que convergeixen en l'estudi i la millora del medi ambient. En aquest sentit, s'han presentat. diferents ponències de diferents disciplines científiques, des de l'enginyeria química fins a l'economia ambiental, i des de la modelització climàtica a l'antropologia ecològica.

A través d'una quarantena de presentacions orals i pòsters, els investigadors de l'ICTA-UAB han explicat  que l'abordatge dels temes ambientals s'ha de fer des de totes les àrees de coneixement. De fet, i segons ha explicat la investigadora Victòria Reyes, del Comité organitzador del Simposium, aquesta ha estat la principal conclusió, que per millorar el medi ambient s'ha de fer un treball conjunt entre les diferents disciplines. Reyes també ha destacat que el Simposium també ha estat una descoberta pels propis investigadors i investigadores de l'ICTA que han tingut l'oportunitat de veure i escoltar, i -en definitiva- coneixer a fons la feina de recerca científica que estan fent d'altres persones que investiguen des del mateix ICTA. 

Amb la preocupació ambiental com a teló de fons, el simposi ha presentat nous avenços científics en molts àmbits: economia circular, polítiques de conservació de la biodiversitat, coneixement ambiental local de les comunitat indígenes i rurals, la gentrificació verda, l'energia solar i les seves implicacions en la justícia ambiental, la regulació global de la pesca marina, els materials per a ciutats sostenibles, la conservació del corall vermell, la contaminació minera, la reducció del consum d'energia per al compliment dels objectius de l’Acord de Paris, i la contaminació a causa dels microplàstics.

Unint art i ciència, el Simposi també ha tingut una part de dinamització artística i ha comptat amb la presentació de pòsters científics i performances que han complementat les ponències. . 
Article: M.S. / M.V.
Font: Universitat Autònoma de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook