Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 31 de març del 2012

Edificis emblemàtics de tot el món s'apaguen durant L'hora del planeta

Més de 5000 ciutats de 135 països de tot el món han apagat els edificis més emblemàtics per afegir-se a l'Hora del Planeta, celebrada aquest dissabte 31 de març entre les 20:30 i les 21:30. A Catalunya, edificis simbòlics com la Sagrada Família o la Torre Agbar de Barcelona, o la Catedral de Girona han apagat la seva il·luminació a l'hora assenyalada. A Europa, ciutats com París s'hi han afegit apagant la Torre Eiffel o la Ciutat del Vaticà.
Des de fa sis anys, més de mil milions de persones a tot el món donen suport a aquesta acció de protesta contra el canvi climàtic que ha aconseguit aplegar governs i institucions que en les darreres edicions han apagat els edificis més emblemàtics de cada ciutat i país. A l'edició 2011, més de 5000 ciutats de 135 països van apagar les llums dels seus edificis i monuments més emblemàtics. La lectura que WWF, l'entitat organitzadora de l'Hora del Planeta, fa d'aquesta acció tant participativa, és que les accions simbòliques poden generar grans canvis si s'aconsegueix un compromís global durant tot l'any.

Salvar el planeta és salvar l'espècie humana

Un compromís i una continuïtat d'accions que precisament és el que es demana a la convocatòria d'aquest any. De fet, un compromís que tots hauríem de prendre per salvar el planeta, però -sobretot- per salvar l'espècie humana perquè com deia l'ecòleg Ramon Margalef, la terra no morirà, el que morirà serà la raça humana.

Què estem disposats a fer per salvar el planeta?
La campanya de L'Hora del Planeta 2012, presentada el 14 de febrer pel Fòrum Mundial per la Natura -WWF- porta el lema Repta al món, salva el Planeta i utilitza la plataforma de video YouTube per animar a la ciutadania dels cinc continents a compartir el seu repte personal amb la resta del món. Així, responent a la pregunta "Què estàs disposat a fer per salvar el planeta?" cada persona pot inspirar a les altres a realitzar accions que tinguin una continuïtat més enllà de l'hora l'apagada.

Durant la presentació de la campanya, Miguel Ángel Valladares, Director de Comunicació de WWF España ha animat tothom a participar de l' Hora del Planeta perquè: "Quants més siguem, més fort se sentirà la nostra veu".

EDIFICIS MUNICIPALS DE L'HOSPITALET APAGARAN ELS LLUMS AMB MOTIU DEL DIA DE L'HORA DEL PLANETA Diferents edificis municipals i espais públics de la ciutat apagaran els llums dissabte, 31 de març, amb motiu del Dia de l'Hora del Planeta. De 20.30 a 21.30 hores, els edificis municipals de l'Harmonia, el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, Can Riera, l'Ajuntament i l'església de Santa Eulàlia apagaran els llums. També es deixaran sense enllumenat públic durant el mateix període de temps la font ornamental de la plaça del Mestre Clavé i la rotonda ubicada a la confluència dels carrers de Santa Eulàlia i d'Amadeu Torner.

 

 


Article: MónSOStenible/M.V.
Font: WWF

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook