Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 12 de maig del 2015

L'escassetat de l'aigua i noves alternatives de gestió, tema de les IV Jornades Ambientals

La jornada reuneix científics i experts per tal d'analitzar la problemàtica de l'escassetat de l'aigua i reflexionar sobre alternatives a la gestió actual i la necessitat de crear nous plans i polítiques de l'aigua, com un recurs essencial tant pel desenvolupament sostenible -lema del dia mundial de l'aigua d'aquest 2015- com per la salut pública i la seguretat alimentària, l'energia i la indústria. La jornada, organitzada per la UB i Cellers Torres sota la direcció científica del meteoròleg Tomas Molina, aborda la problemàtica de l'escassetat de l'aigua a nivell mundial i global, però coincideix aquests dies amb un important periode de sequera a Catalunya que amenaça de malmetre gran part de la collita de cereals del nostre país.
L'Aula Magna de la Universitat de Barcelona acull aquest dimecres 13 de maig, de 9 del matí a 2 del migdia, les IV Jornades Ambientals, que volen debatre de qui és la culpa que ens estiguem quedant sense aigua?

Un any més, Bodegas Torres i la Universitat de Barcelona organitzen les Jornades Ambientals de debat sobre la manca d'aigua com a recurs il•limitat, per reflexionar sobre les accions i alternatives a la gestió actual i la necessitat de crear plans i polítiques.L'aigua és un recurs essencial per al desenvolupament: té un paper clau en el creixement sostenible i el medi ambient, i també en la salut pública i la seguretat alimentària, l'energia i la indústria.

El dia mundial de l'aigua d'aquest any 2015 s'ha dedicat precisament al desenvolupament sostenible.

En el marc d'aquestes Jornades es convoca el segon Premi Torres & Earth a la Innovació Mediambiental, amb l'objectiu de conèixer i premiar els estudis, els projectes, les experiències i les iniciatives relacionades amb aquesta temàtica.

2015 - Aigua i desenvolupament sostenible
Aquest any el Dia Mundial de l'Aigua, celebrat el 22 de març. ha tingut  com a lema "l'Aigua i el desenvolupament sostenible". Un lema per recordar que la disponibilitat d'aigua és necessària per a la nostra generació i també per a les generacions futures, si es fa mitjançant un desenvolupament no només econòmic, sinó també ecològic i social.
L'aigua és un bé preuat que és indispensable per a què existeixi vida i també per realitzar qualsevol activitat humana. La seva demanda però és cada cop major i és un recurs que s'esgota.

 Article: MónSOStenible
Font: UB-CellersTorres

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook