Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 26 d'abril del 2018

Les escoles lluiten contra la contaminació acústica

L'hora del menjador és, potser, el moment més sorollós en la jornada lectiva en una escola. Per això, algunes han començat un projecte per reduir el soroll a l'hora del dinar. Els nens i nenes entren cantant una cançó, que després repeteixen en llengua de signes abans de començar a menjar. Durant l'àpat, juguen per grups al "rei de silenci". Qui guanyi tindrà com a premi uns postres especials!
20 escoles de Catalunya se sumen a la inciative "Sense sorolls, somriures", una manera dinàmica de reduir els decibels a l'hora del menjador. El projecte està liderat per l'empresa Teno, que assegura que "el soroll dels col·legis pot arribar als 85 dB, quan el màxim permès és de 40 dB". Amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el programa ha donat el tret de sortida coincidint amb la Setmana del Soroll. 

Els menjadors de les escoles s'han equipat per reduir el soroll en arrossegar les cadires, amb gomes a les potes, o dins de la sala, amb la insonorització de les parets i el sostre. A més, una sèrie de jocs enfocats a posar en valor el silenci i la relació amb els sentits, estan a disposició dels nens, dinamitzats pels monitors.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook