Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 30 d'agost del 2017

Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de l'AMB

L'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'AMB, disposa d'un programa d'Educació per a la Sostenibilitat que té com a finalitat sensibilitzar i educar sobre medi ambient, fomentar hàbits sostenibles entre la població, promoure el pensament crític i que ofereix als ciutadans eines i valors necessaris per forjar un futur sostenible. L'Educació per a la Sostenibilitat és un eix transversal als objectius i reptes ambientals que té l'AMB al territori metropolità i persegueix capacitar la societat per fer front als reptes ambientals. Després de l'aturada estiuenca, el programa reprèn les activitats.
El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat té com a precedent un altre programa, conegut com "Compartim un Futur"., i incorpora, entre altres novetats, incorpora les qüestions de canvi climàtic, energies renovables i salut ambiental, intensifica la relació escola, família i entorn i profunditza en mètodes pedagògics participatius i experimentals.

El programa respon a la voluntat de sensibilitzar i educar sobre el medi ambient la ciutadania i els ens metropolitans. L'AMB, a través de diverses accions, ajuda la ciutadania a incorporar hàbits més sostenibles en la seva activitat diària. Aquesta voluntat de sensibilització es fa palesa en tres plans o programes de l'AMB que la incorporen en la seva estratègia:
- Pla d'actuació metropolitana 2011-2015
- Pla de Sostenibilitat de l'AMB (PSAMB)
- Programa metropolità de gestió de residus municipals 2009-2016 (PMGRM)

L'AMB fomenta que cada ésser humà adquireixi els coneixements, les competències, les actituds i els valors necessaris per forjar un futur sostenible i promou el pensament crític i l'adopció col·lectiva de decisions.

Aquest setembre, les activitats van adreçades a què la població conegui el recorregut que fan els residus i les aigües residuals i per això ofereixen visites a l'Ecoparc de la Zona Franca de Barcelona (dissabte 16 de setembre) i a la Depuradora de Gava-Viladecans (dissabte 30 de setembre). Les persones interessades, poden adreçar-se al correu: [email protected]

 

Article: MónSOStenible
Font: AMB

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook