Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 27 de novembre del 2017

L'AMB incorpora el primer autobús híbrid de doble pis a l'Estat al Barcelona City Tour

L'AMB ha incorporat avui el primer autobús híbrid de doble pis a l'Estat. El bus estarà al servei turístic del Barcelona City Tour, que compta amb més de 3,4 milions de viatges l'any. És una iniciativa pionera que pretén extendre's al llarg del territori, amb la voluntat de promoure tant transport públic, com la mobilitat sostenible a través de vehicles que incorporen l'energia elèctrica com a principal font de carburant, minimitzant així l'ús de combustibles fòssils.
 -  -  <br />  <br />
 

Aquesta és una més de les accions que emprèn AMB a Barcelona per reduir l'emissió de gasos contaminants que degeneren la qualitat de l'aire, i disminuir els episodis d'alta contaminació atmosfèrica que s'estan donant amb més freqüència últimament.

Després de 2 anys en període de proves, s'ha comprovat que el vehicle de 78 places, que funciona amb un motor dièsel i elèctric, permet estalvis importants tant pel que fa al consum de combustible com a les emissions de gasos contaminants. En concret, durant la fase de proves s'ha assolit un estalvi del 30% en el consum de combustible, s'han reduït un 30% les emissions de CO2 i al voltant del 40% les emissions de NOx i PM, aquestes últimes les emissions més perjudicials, des del punt de vista de la qualitat de l'aire de l'àrea metropolitana.

"L'objectiu és arribar a l'electrificació total del servei del Barcelona City Tour, amb una flota de zero emissions i soroll. El sector turístic també s'ha de pujar al carro de la mobilitat sostenible", ha assegurat Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB. AMB té previst eliminar progressivament els vehicles dièsel de la flota d'autobusos de transport públic i adquirir, al llarg d'aquests propers quatre anys, 450 nous autobusos amb emissions nul·les o molt baixes (híbrids, elèctrics i de gas natural). "Estem tots compromesos per tenir un aire net i el transport públic canviarà cap a aquest tipus de vehicle híbrid, i també cap als vehicles elèctrics", ha insistit Poveda.

Article: MónSOStenible
Font: AMB

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook